10 Οκτωβρίου : Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

2ο Διεθνές Wellbeingr Forum H Ψυχική Υγεία στο Κέντρο του Οικοσυστήματος που Διασφαλίζει τη Βιωσιμότητα του Πλανήτη

Η Wellbeingr Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, το  2ο Διεθνές Wellbeingr Forum με θέμα, «H Ψυχική Υγεία στο Κέντρο του Οικοσυστήματος που Διασφαλίζει τη Βιωσιμότητα του Πλανήτη».

To Forum πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Ψυχικής Υγείας, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, 10:00-18:00, στο Ζάππειο Μέγαρο. Θα διεξαχθεί στα ελληνικά, αγγλικά και στη νοηματική γλώσσα, με ταυτόχρονη διερμηνεία ενώ θα υποστηρίζονται υπηρεσίες για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

 

Ένας διάλογος ζωτικής σημασίας

Με το φετινό Forum, η Wellbeingr αναπτύσσει τον ζωτικής σημασίας διάλογο γύρω από τα ζητήματα της ψυχικής υγείας και του wellbeing, ρίχνοντας φως στη σημασία και τον ρόλο της ψυχικής υγείας και της ευημερίας στην ανθρώπινη πρόοδο και την κοινωνική ανάπτυξη. Στόχος παραμένει η προώθηση της συνειδητής υιοθέτησης ενός νέου τρόπου ζωής σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Γιατί έτσι όχι μόνο βελτιώνεται η η ποιότητα της ζωής όλων των ανθρώπων, κάνοντάς τους πιο ευτυχισμένους αλλά διασφαλίζει παράλληλα τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Θέματα που θ’ αναπτυχθούν

Το 2ο Διεθνές Wellbeingr Forum θα συγκεντρώσει κορυφαίους επιστήμονες, ειδικούς και οραματιστές από την Ελλάδα, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και το Μπουτάν για να διερευνήσουν μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, τη βιωσιμότητα και την ευημερία. Οι συμμετέχοντες στο Forum θα συζητήσουν και θα ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις πάνω στα παρακάτω θέματα:

-Ο αποφασιστικός ρόλος της οικογένειας  στην ανθρώπινη πρόοδο και την κοινωνική ανάπτυξη.

-Η αποτύπωση του επιπέδου ευημερίας των Ελλήνων: Παρουσίαση ποιοτικής έρευνας της Wellbeingr.

-Παγκόσμιες πολιτικές ευημερίας (wellbeing policies).

-Η εκπαίδευση ως κύριο εργαλείο για τη διαμόρφωση βιώσιμων κοινωνιών του μέλλοντος.

-Παγκόσμιες πρωτοβουλίες για την ευημερία και το wellbeing.

-Ο εργαζόμενος στο επίκεντρο της βιώσιμης ανάπτυξης.

-Η διερεύνηση της σχέσης ανθρώπινη ευτυχία/βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος του πλανήτη.

-Σχεδιασμός ενός πιο βιώσιμου και καλύτερου κόσμου για τις μελλοντικές γενιές.

-Στρατηγικές και εργαλεία πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας.

Προσοχή!

Το 2ο Διεθνές Wellbeingr Forum αναμένεται για μία ακόμη χρονιά να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την παγκόσμια συζήτηση γύρω από την ευημερία και τη βιωσιμότητα. Πρόκειται για μια διοργάνωση που προσφέρει βήμα σε ειδήμονες, διαμορφωτές πολιτικής και υποστηρικτές της επιστήμης της ευημερίας να συνεργαστούν, να μοιραστούν απόψεις και να προωθήσουν θετικές αλλαγές.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ για να εξασφαλίσετε την παρακολούθηση-συμμετοχή σας στο 2ο Wellbeingr Forum.

Αυτό το γνωρίζατε;

-Πλατινένιος Χορηγός: ΕΥ, Χρυσός Χορηγός: ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Ασημένιοι Χορηγοί: AON, EUROBANK, ΘΑΛΠΟΣ – ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ και Υποστηρικτές:  COSMOTEAPPOLONION, HOLLAND & BARRET, PFIZER

Η Wellbeingr ενημερώνει, ευαισθητοποιεί και εκπαιδεύει την κοινωνία για τη σημασία της ευεξίας (wellbeing) στην υγεία, την πρόοδο του ανθρώπου αλλά και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Με μία καινοτόμα, ολιστική (360°) και ανθρωποκεντρική προσέγγιση, που βρίσκει εφαρμογή σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας του ανθρώπου, προωθεί επιστημονικές και βιωματικές δράσεις και πρωτοβουλίες σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Website: www.wellbeingr.org

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "10 Οκτωβρίου : Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας"

Leave a comment

error: