Όμορφα μαλλιά  στο…κρύο

Φροντίδες για υπέροχα μαλλιά

 

Τώρα το χειμώνα, δεν αντιδρά μόνο το δέρμα μας στο κρύο αλλά και τα μαλλιά μας και με τον ίδιο, μάλιστα, τρόπο: το νερό που περιέχουν εξατμίζεται πολύ γρήγορα και η αφυδάτωση είναι έντονη και ταχύτατη. Το αποτέλεσμα; Τα μαλλιά να γίνονται ξηρά, να σπάνε και να χτενίζονται δύσκολα.

 

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

 

μόνη λύση για να ξαναβρούν τα μαλλιά τη λάμψη και την ελαστικότητά τους είναι η συνεχής και συστηματική φροντίδα τους σε κάθε λούσιμο ή η επιλογή μιας περιποίησης που δεν απαιτεί ξέβγαλμα. Δηλαδή θα πρέπει να την εφαρμόζετε

πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας όσο είναι ακόμα υγρά.

Αν τα μαλλιά σας είναι μακριά μπορεί να ηλεκτρίζονται. Για ν’ αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, βάζετε τα χέρια σας κάτω από λίγο νερό και μετά περνάτε τα γρήγορα στα μαλλιά σας. Μια άλλη λύση είναι ένας γρήγορος ψεκασμός με λίγη λακ. Όμως, μόνο τα λιπαρά μαλλιά ωφελούνται με τον τρόπο αυτό, γιατί το κρύο νερό περιορίζει την έκκριση σμήγματος.

Όσο για τους σκούφους, σίγουρα μπορούν να χαλάσουν ακόμα και το πιο όμορφο κτένισμα. Για να ζεσταθείτε, λοιπόν, χωρίς να θυσιάσετε την ομορφιά σας, χρησιμοποιήστε τις κορδέλες για σκι, που προστατεύουν τ’ αφτιά και το μέτωπο συγχρόνως.

 

ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΟΓΚΟΣ;

 

Αρχίσατε να έχετε λιγότερο όγκο μαλλιών σε σχέση με πριν, χωρίς όμως να έχετε και την αίσθηση ότι τα μαλλιά σας πέφτουν; Αν ναι, οι λόγοι για την απώλεια όγκου είναι πολλοί. Μπορεί, λόγου χάρη, να είναι πολύ λιπαρό το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, πράγμα που κουράζει τα μαλλιά. Ή να σας λείπει σίδηρος, ή κάνετε τη μια δίαιτα μετά την άλλη ή πλησιάζετε στην εμμηνόπαυση.

 

Ποιες θεραπείες υπάρχουν;

 

-Φροντίδα και περιποίηση: Αν το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής σας είναι πολύ λιπαρό, πλένετέ το όσο συχνά χρειάζεται, μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε και μια μάσκα αργίλου. Αυτό το φυτικό μεταλλικό προϊόν απορροφά τις λιπαρές εκκρίσεις χωρίς να ερεθίζει το τριχωτό της κεφαλής.

 

-Αποτελεσματικό μασάζ: Στο σπίτι, με τα δάχτυλά σας ν’ ακουμπάνε σχεδόν ολόκληρα στο κεφάλι, συνηθίστε να κάνετε λίγο μασάζ κάθε μέρα. Έτσι, θα οξυγονώνεται καλύτερα το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής σας. Επίσης, με τον τρόπο αυτό και τα προϊόντα που χρησιμοποιείται κατά της τριχόπτωσης θα έχουν

καλύτερα αποτελέσματα.

 

-Προϊόντα ενεργοποίησης: Συνδυάζουν γενικά αιθέρια έλαια ( θυμαριού, δενδρολίβανου, πορτοκαλιού, κ.ά. ), που ενισχύουν την ανανέωση των μαλλιών και τους δίνουν όγκο και λάμψη. Χρησιμοποιήστε τα προϊόντα αυτά αρκετές ώρες πριν το λούσιμο σε στεγνά μαλλιά και μόνο στις ρίζες.

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

 

-Το πολύ συχνό λούσιμο δεν προκαλεί τριχόπτωση. Σημαντικό όμως είναι να λούζετε τα μαλλιά σας όποτε χρειάζεται.

 

-Συνήθως, οι ξανθές έχουν πιο πολλά μαλλιά από τις καστανές.

 

Όσο γερνάμε, ελαττώνονται και τα μαλλιά μας, καθώς τα κύτταρα του δέρματος του τριχωτού της κεφαλής ανανεώνονται με βραδύτερο ρυθμό. Όμως, με τη σωστή φροντίδα δεν πρέπει να χάσουμε πάνω από το 20% των μαλλιών μας σε όλη μας τη ζωή.

 

-Οι σαρδέλες σε λάδι αναζωογονούν τα μαλλιά, γιατί όπως τα λιπαρά ψάρια, έτσι και οι σαρδέλες περιέχουν βιταμίνες ωφέλιμες για τα μαλλιά, όπως για παράδειγμα, τη βιταμίνη D.

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Όμορφα μαλλιά  στο…κρύο"

Leave a comment

error: