ΨΥΧΗ ΜΟΥ : Μονάδα Ολοκληρωμένης Υποστήριξης για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες

ΨΥΧΗ 

Μονάδα Ολοκληρωμένης Υποστήριξης για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες που νόσησαν με καρκίνο και έχουν ολοκληρώσει τη θεραπεία τους, και τις οικογένειες τους, από το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

 

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ – Ενημέρωση για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία», πιστή στην υπόσχεσή της να στηρίζει τους επιβιώσαντες του καρκίνου παιδικής και εφηβικής ηλικίας και τις οικογένειες τους, εγκαινιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Μονάδα Ολοκληρωμένης Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για τα παιδιά, τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες που νόσησαν με καρκίνο και έχουν ολοκληρώσει τη θεραπεία τους, και τις οικογένειες τους, με την επωνυμία “ΨΥΧΗ ΜΟΥ”.

 

“Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ” λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 11:00 με 19:00, σε νέο χώρο (Λεωφ. Μεσογείων 15, 1ος όροφος).

 

Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι:

  • Ομάδες Συμβουλευτικής Γονέων Παιδιών και Εφήβων που νόσησαν με καρκίνο.
  • Ομάδες Ψυχοθεραπείας Γονέων Παιδιών και Εφήβων που νόσησαν με καρκίνο.
  • Ατομικές Συνεδρίες.
  • Ομάδες Ενημέρωσης για θέματα επιβίωσης παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο.
  • Ομάδες κοινωνικής αλληλεπίδρασης για παιδιά και εφήβους μετά το τέλος της θεραπείας του καρκίνου.
  • Ομάδες Αλληλοϋποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εφήβων και Νεαρών Ενηλίκων.
  • Ομάδες Αλληλοϋποστήριξης (parent2parent support) Γονέων της παιδογκολογικής κοινότητας.
  • Ειδικές συναντήσεις με παιδαγωγούς γενικής και ειδικής αγωγής.
  • Κοινωνική Υπηρεσία.

 

Απαραίτητες γνώσεις

-Επιστημονική Υπεύθυνη της Μονάδας είναι η Κατερίνα Κατσιμπάρδη, MD, PhD, Παιδίατρος..

-Η Μονάδα λειτουργεί με την ευγενική υποστήριξη του ΔΕΣΜΟΥ και του Q Foundation.

-Ο όμορφος χώρος της νέας μονάδας διαμορφώθηκε με την ευγενική υποστήριξη των καταστημάτων ΙΚΕΑ.

-Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά, 11:00 με 19:00, με την κοινωνική λειτουργό της Μονάδας στο τηλέφωνο 210 -74  99 306, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση contact@karkinaki.gr.

 

Τι είναι το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ;

Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ είναι η Νεφέλη. Είναι και ο Αντώνης. Και η Βάσια. Και η Φωτεινή και ο Νίκος. Είναι κάθε παιδί ή έφηβος που νοσεί με καρκίνο στην Ελλάδα. Είναι ο τρόπος ώστε τα παιδιά αυτά, εμείς και οι οικογένειές τους να μιλήσουμε ανοιχτά για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Από τα πιο απλά πράγματα, π.χ., την υγιεινή των χεριών που διασφαλίζει τον περιορισμό των λοιμώξεων που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των παιδιών που βρίσκονται σε θεραπεία, μέχρι τα πιο πολύπλοκα, όπως η προαγωγή της κλινικής έρευνας στη χώρα μας, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη της οικογένειας του παιδιού που νοσεί και τα θέματα επιβίωσης των παιδιών κι εφήβων που νόσησαν με καρκίνο, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ διεκδικεί παρέμβαση στην προσπάθεια ο καρκίνος παιδικής και εφηβικής ηλικίας να πάψει να είναι θέμα ταμπού. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά και να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότεροι σύμμαχοι ώστε κάθε παιδί που νοσεί να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου νοσηλεία, αποτελεσματική θεραπεία και, τελικά, δικαίωμα στη ζωή.

Οι στόχοι  τους

Στηρίζουν το επιστημονικό-ερευνητικό έργο της επιστημονικής – ιατρικής κοινότητας που ασχολείται με τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, συγκεντρώνοντας πόρους για στήριξη καινοτόμων θεραπευτικών προσεγγίσεων για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

-Ενημερώνουν μέσω της ιστοσελίδας www.karkinaki.gr, της πρώτης και μόνης έως σήμερα «πύλης» ενημέρωσης για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Στηρίζουν τη συστηματική  και οργανωμένη λειτουργία δομών παρακολούθησης “survivors” με στόχο την εξασφάλιση καλής ποιότητας ζωής σε όλη την ενήλικη ζωή τους.

Στηρίζουν τη συστηματική και οργανωμένη λειτουργία δομών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών, εφήβων και των οικογενειών τους.

 

Όποιος επιθυμεί να λάβει περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να ενημερωθεί στο www.karkinaki.gr

 

ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ: ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 15 TRIAENA BUSINESS CENTER 1ος οροφος, αθηνα, τηλ:+30  210 7499304, e-mail: info@karkinaki.gr

 

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "ΨΥΧΗ ΜΟΥ : Μονάδα Ολοκληρωμένης Υποστήριξης για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες"

Leave a comment

error: