Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας

synantisi_farmakopoiwn_me_ypourgo_ygeias
Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των φαρμακοποιών με τον υπουργό ΥγείαςΆκαρπη απέβη η συνάντηση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Οι φαρμακοποιοί δεν ικανοποιήθηκαν από τις δεσμεύσεις του υπουργού, για καταβολή των χρεών του μηνός Αυγούστου και το αργότερο έως τις 15 Δεκεμβρίου καταβολή των οφειλών του Σεπτεμβρίου και δήλωσαν ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρη απεργία την Τρίτη και επ’ αόριστο διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Όσον αφορά στο θέμα της αναδρομικής έκπτωσης 5% από 1ης Ιανουαρίου 2012, η συζήτηση δεν απέφερε αποτέλεσμα, καθώς ο υπουργός σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς ήταν αμετακίνητος.

Το πρωί της Τρίτης, οι φαρμακοποιοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΕΟΠΥΥ στην Κηφισίας, ενώ το Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου, έχουν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων τους.

 

 

 

iefimerida.gr

Share

Be the first to comment on "Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας"

Leave a comment

error: