Χορεύεις; 4 έξυπνοι λόγοι να αρχίσεις χορό τώρα!

xoros

xorosΔε χρειάζεται να κινείσαι σαν τον Mick Jagger για να κερδίσεις τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία ο χορός. Η κίνηση στο τέμπο της μουσικής μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένη, πιο έξυπνη και πιο υγιή – γι’ αυτό ώρα για χορό!

Σε κάνει πιο έξυπνη

Το καλύτερο στο χορό είναι ότι σου σώζει τον εγκέφαλό σου – κυριολεκτικά. Βελτιώνει τις περιοχές της μνήμης, του συντονισμού και της συγκέντρωσης, δημιουργώντας πιο δυνατές συνάψεις και πιο ισχυρή φαιά ουσία. Αποτέλεσμα; Οι χορευτές μπορεί να είναι πιο εύστροφοι βραχυπρόθεσμα και να διατρέχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικές παθήσεις μακροπρόθεσμα. Σε μελέτη στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine σε 11 είδη δραστηριότητας διαπιστώθηκε ότι ο χορός είναι ο μόνος που μειώνει τον κίνδυνο άνοιας κατά 76%. Ποτέ δεν είναι αργά να ενισχύσεις την υγεία σου, είτε ξεκινήσεις σιγά σιγά βγαίνοντας για χορό με την παρέα είτε κάνοντας μαθήματα χορού. Ό,τι κι αν επιλέξεις, θα έχεις τα μεγαλύτερα οφέλη αν το κάνεις για 20 με 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Δυναμώνει το σκελετό σου

Kαι κάνει θαύματα στη συνολική συγκρότησή σου: σε μελέτη, όταν οι ερευνητές σύγκριναν χορευτές με μη χορευτές, βρήκαν στοιχεία ότι ο χορός βοηθά στη διατήρηση και των κινητικών και των αντιληπτικών ικανοτήτων.

Μειώνει στρες και κατάθλιψη

Η άφθονη έκκριση ορμονών που βελτιώνουν τη διάθεση, η οποία προέρχεται από το χορό, σημαίνει επίσης ότι μπορεί να αναβαθμίσει τη διανοητική σου κατάσταση. Μόλις μία συνεδρία χορού μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση κατάθλιψης περισσότερο από τη δυναμική άσκηση ή την ακρόαση κεφάτης μουσικής, σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση The Arts in Psychotherapy. Ο χορός με άλλους μειώνει επίσης το στρες και χαρίζει πιο δυνατούς κοινωνικούς δεσμούς, βασικούς παράγοντες τόσο για τη σωματική όσο και την πνευματική υγεία.

Σε κάνει ευτυχισμένη

Όσο περισσότερο χρόνο περνάς χορεύοντας τόσο εκπαιδεύεις τον εγκέφαλό σου να εκκρίνει ορμόνες ευφορίας – και τόσο περισσότερο θα βελτιώνεις τη συνολική ευεξία σου. Τουτέστιν, σε μελέτη στην επιθεώρηση Circulation: Heart Failure διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι με καρδιακές παθήσεις που χόρευαν μόλις 20 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα, είχαν πολύ σημαντικότερη βελτίωση στην υγεία της καρδιάς τους από αυτούς που έκαναν παραδοσιακή αεροβική.

Shape.gr

 

19,90€ από 40€ για 8 Ώρες Pole Dancing (2 ώρες μάθημα και 6 ώρες εξάσκηση). www.dealucky.gr

Με 9€ για 4 μαθήματα Σύγχρονου χορού / Release διάρκειας μιάμισης ώρας, το κάθε ένα, αξίας 30€ www.dealucky.gr

9€ για 8 ωριαία μαθήματα Tango Argentino υπό την καθοδήγηση έμπειρων δασκάλων www.dealucky.gr

 

 

Share

Be the first to comment on "Χορεύεις; 4 έξυπνοι λόγοι να αρχίσεις χορό τώρα!"

Leave a comment

error: