Χημικό πίλινγκ: Η μέθοδος για την βελτίωση της αφής της επιδερμίδας

chemical_peeling

Για υγιή επιδερμίδα, το δέρμα μας διαθέτει φυσικούς εσωτερικούς μηχανισμούς, όμως η ηλικία, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, η κακή διατροφή και τα ακατάλληλα καλλυντικά αναστέλλουν την λειτουργία τους, με αποτέλεσμα μια θαμπή και κουρασμένη όψη. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η αλλαγή της όψης του ταλαιπωρημένου δέρματος και η επανόρθωση αρκετών αντιαισθητικών προβλημάτων, όπως σημάδια ακμής ή γήρανσης -ουλές, κηλίδες, πανάδες και ρυτίδες μπορεί να επιτευχθεί με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας από τα χημικά πήλινγκ.

Ωστόσο, πολλές γυναίκες αναρωτιούνται, τόσο για τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματά τους, όσο και για την ασφάλειά τους, όπως αναφέρουν οι ειδικοί γιατροί (αισθητικοί δερματολόγοι), τα χημικά πίλινγκ είναι από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την βελτίωση της υφής και της εμφάνισης του δέρματος, αν και δεν πρόκειται για θεραπείες με μόνιμο αποτέλεσμα. Προκαλούν μια ελεγχόμενη απολέπιση της επιδερμίδας ή ακόμη και του χορίου του βαθύτερου δηλαδή στρώματος του δέρματος- ανάλογα με την έντασή τους, η οποία εξαρτάται από το είδος και το μέγεθος του προβλήματος που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε.

Υπάρχουν διάφορα είδη χημικών πίλινγκ και διακρίνονται ανάλογα με την δραστική ουσία που χρησιμοποιείται. Τα δύο πιο γνωστά που συνήθως εφαρμόζονται είναι: το χημικό πίλινγκ TCA και το πίλινγκ με οργανικά οξέα (ΑΗΑ). Σε σχέση με το βάθος που θα επιτρέψει ο γιατρός να διεισδύσουν στο δέρμα, διακρίνονται σε επιφανειακά, μεσαία και βαθύτερα και φυσικά το κάθε ένα από αυτά έχει διαφορετική απόδοση.

Γενικά τα αποτελέσματα που θα έχει ένα τέτοιο πίλινγκ στο δέρμα θα εξαρτηθούν από την ουσία που χρησιμοποιείται και κυρίως τον βαθμό συγκέντρωσής της, τον χρόνο που θα παραμείνει πάνω στο δέρμα, το βάθος που θα φτάσει, αλλά και τον τύπο του δέρματος.

 

 

ourlife.gr

Share

Be the first to comment on "Χημικό πίλινγκ: Η μέθοδος για την βελτίωση της αφής της επιδερμίδας"

Leave a comment

error: