Χάπι – Φακός για το έντερο

xapi_provoleas

Χάπι – Φακός για το έντεροΈνα χάπι που μετατρέπεται σε… φακό μέσα στο έντερο φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει προβλήματα του εντέρου.

Το χάπι περιέχει μικροσκοπικούς προβολείς, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι να φωτίζουν και να θεραπεύουν τους ιστούς με φλεγμονή, καθώς το χάπι περνάει μέσα από το γαστρεντερικό σύστημα.

Ουσιαστικά δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίζει χρόνιες νόσους που συνδέονται με φλεγμονές του εντέρου, όπως είναι η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος του Crohn, οι οποίες ταλαιπωρούν γύρω στους 160.000 ανθρώπους στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τη νέα μέθοδο, που βασίζεται στη φωτοθεραπεία, ο ασθενής καταπίνει το χάπι και καθώς αυτό περνάει από το έντερό του φωτίζει τις περιοχές με φλεγμονή, με κόκκινο και μπλε φως.

Ο δρ. Chris Fraser, γαστρεντερολόγος στο Νοσοκομείο St Mark’s, τονίζει: «Το να χρησιμοποιούμε ένα χάπι για να φωτίσουμε τον γαστρεντερικό σωλήνα ως δυνητική μορφή θεραπείας για ιστούς με φλεγμονή, είναι ένας υπέροχος και ταυτόχρονα απλούστατος τρόπος» και συνεχίζει: «Αναμένουμε με ανυπομονησία τα αποτελέσματα των πρώτων κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους».

vita.gr

Share

Be the first to comment on "Χάπι – Φακός για το έντερο"

Leave a comment