Φορέας  “Θάλπος – Ψυχική Υγεία” = ζεστασιά και περίθαλψη για όλους

Ο Φορέας «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός ο οποίος φέτος έκλεισε 17 χρόνια ζωής. Μιας ζωής δραστήριας, κοπιαστικής αλλά συνάμα και ανθρώπινης, γεμάτη ενσυναίσθηση, προσήλωση και αγάπη για όσους ζήτησαν βοήθεια.

Ο “Θάλπος” Αττικής και Καλαμάτας, η βασική δομή του Φορέα, διαθέτει και Μονάδες Ψυχοκινωνικής Αποκατάστασης στεγαστικού τύπου και υψηλού βαθμού προστασίας, στις οποίες λειτουργούν συνολικά τριάντα κλίνες μακράς παραμονής και τέσσερις  κλίνες μεταβατικής φιλοξενίας στη Μονάδα «Θάλπος Καλαμάτας». Φιλοξενούν ανθρώπους με βαριά ψυχικά νοσήματα και συναφείς διαταραχές επί 24ωρου βάσεως και δίνουν κύρια έμφαση στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των φιλοξενούμενων, την εκπαίδευση, τη φροντίδα και την απασχόληση. Στις Μονάδες «Θάλπος» απασχολούνται έμπειροι επαγγελματίες ψυχικής υγείας και στελεχώνουν την Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα. Επίσης παρέχει και εξειδικευμένες υπηρεσίες μέσω της τέχνης για την υποστήριξη παιδιών & εφήβων .

Για νεότερα σχετικά με τις δράσεις του «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» και συνεχή ενημέρωση σε θέματα ψυχικής υγείας βρείτε τους στο https://thalpos.org.gr και στο @ThalposMentalHealth

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Φορέας  “Θάλπος – Ψυχική Υγεία” = ζεστασιά και περίθαλψη για όλους"

Leave a comment

error: