Φαρμακεία: 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 21/11/2011

farmakeia_apergia

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, σε κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων, αποφάσισαν την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας των φαρμακείων για τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011.

Ο Φ.Σ. Αττικής θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 21-11-2011 στις 11:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Intercontinental, και ο Φ.Σ. Πειραιά την ίδια ημέρα  και ώρα στο ΕΒΕΠ, προκειμένου να αποφασίσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Οι δύο σύλλογοι, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, διαπιστώνουν ότι βρισκόμαστε «μπροστά σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά του κλάδου των φαρμακείων, της οποίας κατάληξη θα είναι η κατάλυση της περίθαλψης του ελληνικού λαού. Ήδη, ως αποτέλεσμα της πολιτικής του Υπουργού Υγείας, κου Λοβέρδου, παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων από την αγορά, ενώ το επόμενο διάστημα προβλέπονται συνθήκες πλήρους παράλυσης της φαρμακευτικής περίθαλψης».

Καλούν δε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ζητούν από τον ελληνικό λαό να δείξει κατανόηση και να συμπαρασταθεί στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, καθώς αφορούν την περίθαλψη όλων των Ελλήνων πολιτών.

Τέλος, απευθύνουν κάλεσμα προς όλο τον κλάδο των φαρμακοποιών για μαζική, δυναμική και ψύχραιμη απάντηση σε κάθε προσπάθεια αιφνιδιασμού ή προβοκάτσια που θα επιχειρηθεί από το υπουργείο Υγείας.

Share

Be the first to comment on "Φαρμακεία: 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 21/11/2011"

Leave a comment

error: