Υπέρταση – Αλτσχάιμερ: Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

ypertash_alzheimer

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια λέει ο λαός και μάλλον δεν έχει άδικο. Όσον αφορά τα χάπια για τη θεραπεία της υπέρτασης, έρευνες έδειξαν πως αυτά μειώνουν κατά 50% τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ.
Οι Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως έχει αποδειχτεί ότι άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ και άλλες ασθένειες, αλλά ορισμένες από αυτές προστατεύονται από τα φάρμακα που ήδη λαμβάνει.
Οι ασθενείς που λαμβάνουν αυτά τα φάρμακα είναι επίσης λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν αγγειακή άνοια, μια κατάσταση που προκαλείται από προβλήματα στην παροχή αίματος προς τον εγκέφαλο.Η μελέτη αυτή ανοίγει την πόρτα για μια θεραπεία που θα μπορούσε να καθυστερήσει, επιβραδύνει ή ακόμη και να εξαφανίσει την άνοια.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, οι οποίοι κατέληξαν στα προηγούμενα συμπεράσματα, ανέλυσαν στοιχεία από 40.000 ασθενείς ηλικίας άνω των 60 ετών που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για υπέρταση, ή υψηλή αρτηριακή πίεση.Έτσι κατέληξαν πως μια ορμόνη που ονομάζεται αγγειοτασίνη ΙΙ, είναι ικανή να καταστρέψει τις αμυλοειδής πλάκες, οι οποίες είναι υπεύθυνες και το σημείο αναφοράς της νόσου Αλτσχάιμερ.

Πηγή: eefam.gr
Share

Be the first to comment on "Υπέρταση – Αλτσχάιμερ: Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!"

Leave a comment

error: