Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο χωρίς παυσίπονα;

headache

Ταλαιπωρείστε από συχνούς πονοκεφάλους; Μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, στην Ολλανδία, δείχνει ότι η επαρκής κατανάλωση νερού, μπορεί αποδεδειγμένα να μειώσει την ένταση του πονοκεφάλου και της ημικρανίας.

Η μελέτη διεξήχθη έπειτα από μία παρατήρηση των ερευνητών του Μάαστριχτ. Το 2005 πρόσεξαν πως ένας ασθενής που αναγκάστηκε να αυξήσει την κατανάλωση νερού λόγω ουρολογικού προβλήματος, είδε τις ημικρανίες του να αραιώνουν και να γίνονται πιο υποφερτές.

Ποια όμως είναι η ιδανική ποσότητα νερού; Σύμφωνα με τα ευρήματα, επτά πρόσθετα ποτήρια νερό την ημέρα είναι αρκετά για να ελαττωθεί η ένταση του πονοκεφάλου και να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ανθρώπων που συχνά-πυκνά εκδηλώνουν κεφαλαλγίες.

Από την πλευρά του, ο δρ Φαγιάζ Αχμέντ, από τον βρετανικό οργανισμό Migraine Trust, εκτιμά ότι το όφελος του νερού πιθανώς οφείλεται στο placebo effect, οι ασθενείς δηλαδή αισθάνονται καλύτερα, παρότι δεν αλλάζει κάτι στην φυσιολογία του οργανισμού τους.

Παρ’ όλα αυτά προσθέτει πως η επαρκής ενυδάτωση έχει πολλά άλλα τεκμηριωμένα οφέλη να προσφέρει στους ασθενείς και είναι πολύ πιθανό οι πάσχοντες από ημικρανία όντως να αισθανθούν καλύτερα – και έτσι, να μειωθούν έμμεσα και οι ημικρανίες ή οι άλλοι πονοκέφαλοί τους.

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο χωρίς παυσίπονα;"

Leave a comment

error: