Τυφλός Παραολυμπιονίκης βρήκε την όρασή του με μικροτσιπ

tiflos_paraolimpionikis_eide_me_microchip

Τυφλός Παραολυμπιονίκης βρήκε την όρασή του με μικροτσιπΕλπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν χάσει την όρασή τους δίνει ο 55χρονος Τιμ Ρέντις, κάτοχος 40 μεταλλίων στους Παραολυμπιακούς αγώνες. Ο αθλητής που άρχισε να χάνει σταδιακά την όρασή του στα 31 του χρόνια μπορεί και πάλι να δει τα αγαπημένα του πρόσωπα, χάρη σε ένα μικροτσίπ 3 χιλιοστών.

Στα 38 του χρόνια ο κολυμβητής έχασε τελείως την όρασή του όμως δεν το έβαλε κάτω και διέπρεψε στον αθλητισμό. Πριν λίγο καιρό αποφάσισε να συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές για το πρώτο εμφυτεύσιμο μικροτσίπ, υποβλήθηκε σε 10ωρη επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Οφθαλμιατρικό Νοσοκομείο στο Τύμπινγκεν της Γερμανίας, η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Το εμφύτευμα αντικαθιστά λειτουργικά τα κύτταρα της περιοχής που έχουν υποστεί εκφύλιση και τοποθετείται κάτω από την επιφάνεια του αμφιβληστροειδούς. Για να λειτουργήσει στη συνέχεια συνδέεται ασύρματα με εξωτερική μπαταρία, που ενεργοποιεί την ανίχνευση των ακτίνων του φωτός και τις μετατρέπει σε ηλεκτρικούς παλμούς που αποστέλλει μέσω του οπτικού νεύρου στον εγκέφαλο.

 

 

iefimerida.gr

Share

Be the first to comment on "Τυφλός Παραολυμπιονίκης βρήκε την όρασή του με μικροτσιπ"

Leave a comment

error: