Τσικνοπέμπτη : Πιπεράτη μπριζόλα t-bone

t_bone

Η t-bone μπριζόλα είναι ένα πολύ χορταστικό κομμάτι κρέατος. Δεν χρειάζεται πολλά για να το απολαύσεις. Αυτή η συνταγή σου εξασφαλίζει ένα πολύ αρωματικό κομμάτι κρέας στο πιάτο σου!

Συστατικά

2 κ.γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 1/2 κ.γλυκού κύμινο

1 κ.γλυκού καυτερή πάπρικα

1 κ.γλυκού σκόρδο σε σκόνη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 μπριζόλες T-bone κομμένες σε πάχος 2,5 εκατοστών σε θερμοκρασία δωματίου

Τρόπος μαγειρέματος

  1. 1. Προθέρμανε το γκριλ.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανάμιξε τις πάπρικες, το κύμινο και το σκόρδο με μία κ.σούπας αλάτι και μία κ.γλυκού πιπέρι.
  3. Τρίψε τις μπριζόλες με το μίγμα των μπαχαρικών.
  4. Ψήσε σε μέτριο γκρίλ για 8 λεπτά από κάθε πλευρά εάν το θέλεις μέτρια ψημένο.
  5. Άφησέ το να σταθεί 5 λεπτά πριν το σερβίρεις.

Είναι σημαντικό το κρέας να μην είναι παγωμένο. Οι μπριζόλες ψήνονται και στα κάρβουνα.

 

Tlife.gr

Share

Be the first to comment on "Τσικνοπέμπτη : Πιπεράτη μπριζόλα t-bone"

Leave a comment