Τρόποι για αποτοξίνωση στις γιορτές και όχι μόνο!

apotoksinosi

apotoksinosiΔε χρειάζεται να λιμοκτονείς όταν αποφασίζεις να αποτοξινώνεις τον οργανισμό σου. Ακολούθησε τα παρακάτω tips και βάλ’τα στην καθημερινότητά σου έτσι ώστε να στηρίζεις την υγεία σου και να αισθάνεσαι στα καλύτερά σου κάθε μέρα.

Πίνε ζεστό νερό με λεμόνι

Βάλε σε ένα ποτήρι νερό που έχεις ζεστάνει και στάξε λίγο χυμό λεμονιού μέσα σε αυτό. Ενώ το νερό σε ενυδατώνει, το λεμόνι ισορροπεί το pH του σώματός σου.

Ίδρωνε

Ο ιδρώτας που προέρχεται από τη γυμναστική βοηθάει στο να φύγουν οι τοξίνες από τον οργανισμό σου. Πήγαινε, λοιπόν, στο γυμναστήριο και κάνει αερόβια άσκηση για μία ωρίτσα. Έπειτα, αν είναι εφικτό, μπες και για λίγο στη σάουνα του γυμναστηρίου για να ιδρώσεις ακόμα περισσότερο και να αποτοξινωθείς ακόμα καλύτερα.

Τρώγε περισσότερο φυσικά προϊόντα

Το να τρως καθημερινά τροφές φυσικές και ανεπεξέργαστες είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να είσαι μονίμως αποτοξινωμένη. Φρόντισε να τρως αποτοξινωτικές τροφές που στηρίζουν ένα υγειές συκώτι και υγιή νεφρά, όπως είναι το λάχανο, το πατζάρι και τα πράσινα λαχανικά.

Δοκίμασε να κάνεις γιόγκα twists

Τα twists (στροφές) κάνουν το σώμα σου να κινείται. Το πεπτικό σου σύστημα και όλα τα εσωτερικά σου όργανα επωφελούνται πολύ από τα διάφορα twists στα οποία το σώμα σου δεν έχει συνηθίσει.

Μαγείρευε στο σπίτι

Μπορείς να τρως που και που σε κάποιο εστιατόριο αλλά καλό είναι να μη γίνεται αυτό σε καθημερινή βάση. Μαγείρευε στο σπίτι για να έχεις πλήρη έλεγχο των συστατικών που χρησιμοποιείς.

Πίνε πράσινο τσάι

Όταν πίνεις πολύ καφέ μπορεί να καταλήξεις με άγχος και έλλειψη προσοχής. Αντικατέστησε τον πολύ καφέ με τσάι το οποίο είναι και αντιοξειδωτικό.

 

Madata.gr

Share

Be the first to comment on "Τρόποι για αποτοξίνωση στις γιορτές και όχι μόνο!"

Leave a comment