Τρόικα: Προχωρήστε γενόσημα – ′λίστα′

genosima_farmaka

Αύξηση εισφορών περίθαλψης στον ΟΓΑ, προώθηση των γενόσημων φαρμάκων και ηλεκτρονική συνταγογράφηση, προβλέπει για την Υγεία η έκθεση της τρόικας.

Οι εκπρόσωποί της αναφέρουν ότι έχει γίνει πρόοδος σχετικά με τη μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας.Με δεδομένη, ωστόσο, την υψηλή συμμετοχή του κράτους στις δαπάνες περίθαλψης, η ολοκλήρωση της προσπάθειας θεωρείται κρίσιμο στοιχείο για τη βελτίωση των δημοσιονομικών.

Η έκβαση της προσπάθειας – σημειώνουν – θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από την τιμολόγηση των φαρμάκων, την κατάλληλη καταγραφή και υπολογισμό των δαπανών.

Παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί, οι εκπρόσωποι της τρόικας τονίζουν ότι χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια στην εξομοίωση την αύξηση των ποσοστών εισφοράς για τον ΟΓΑ στο πλαίσιο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), τη μείωση του αριθμού του διοικητικού προσωπικού και των γιατρών που θα συμβληθεί με ΕΟΠΥΥ.

Ζητούν, επίσης, αύξηση στη συνταγογράφηση γενοσήμων, επιτάχυνση της υλοποίησης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και είσπραξη της έκπτωσης (rebate) των Ταμείων από τους φαρμακοποιούς.

Πηγή: eefam.gr
Share

Be the first to comment on "Τρόικα: Προχωρήστε γενόσημα – ′λίστα′"

Leave a comment

error: