ΤΡΟΙΚΑ: Πρέπει να τηρηθούν στην Υγεία τα συμφωνηθέντα με όποια κυβέρνηση!

troika_metra_ygeia

Με αυστηρό βλέμμα παρακολουθούν οι δανειστές μας τις τελευταίες ώρες τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας που καθιστά ουσιαστικά αμφίβολη στα μάτια τους την τήρηση της συμφωνίας για το μνημόνιο. Η νέα κυβέρνηση αν σχηματισθεί θα πρέπει ωστόσο να τηρήσει όλα όσα έχουν υπογραφεί για την Υγείας, έστω και αν υπάρξουν αλλαγές και διαφοροποιήσεις στο μνημόνιο αν υπάρξει νέα διαπραγμάτευση. Τι δεν αποφεύγεται στην Υγεία;

Ο χώρος της υγείας που θεωρείται από τους τροικανούς ο πιο σπάταλος στην Ελλάδα, δεν αναμένεται να αποφύγει το περαιτέρω «κούρεμα» όλων των δαπανών, όπως άλλωστε έχει ήδη δρομολογηθεί και υλοποιηθεί σε ένα μέρος.

Οι δανειστές μας πάντως έχουν στρέψει το βλέμμα τους πάνω μας και περιμένουν να διαπιστώσουν εάν θα μπλοκάρει το πρόγραμμα ώστε να παρέμβουν ως …άλλοι κυβερνώντες στα εσωτερικά πράγματα της χώρας.
Η τρόικα αναμένει το επόμενο διάστημα βρέξει χιονίσει η φαρμακευτική δαπάνη να περιορισθεί στα 2,88 δις για το 2012. Ήδη οι δανειστές μας έχουν ενημερωθεί ότι η δαπάνη έχει αρχίσει και ξεφεύγει και πιέζουν να περιορισθεί περαιτέρω η κάλυψη των φαρμάκων στους ασθενείς από την Κοινωνική Ασφάλιση.
Γεγονός που σημαίνει ότι με όποια κυβέρνηση και αν σχηματισθεί το πιο πιθανό είναι να αυξηθεί η συμμετοχή στα φάρμακα για τους Έλληνες ασθενείς.
Εκτός αυτού όμως οι τροϊκανοί πιέζουν και για άμεσο «κόψιμο» των νοσοκομείων καθώς θεωρούν ότι δεν έγινε καμία συγχώνευση νοσηλευτικών ιδρυμάτων στο ΕΣΥ και τα έξοδα συνεχίζουν να τρέχουν χωρίς λόγο κατά την άποψή τους.
Έτσι βρέξει χιονίσει η νέα κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να περιορίσει κατά πολύ τη λειτουργία ορισμένων νοσηλευτικών ιδρυμάτων και ιδιαιτέρως όσων παρουσιάζουν χαμηλή αποδοτικότητα.
Μπορεί η ΝΔ προεκλογικά να είχε διαμηνύσει ότι δεν μπορούν να κλείσουν νοσοκομεία της περιφέρειας γιατί καλύπτουν τις τοπικές κοινωνίες, τίποτε ωστόσο δεν αποκλείεται με τα νέα δεδομένα τόσο της τρόικας όσο και γενικότερα με βάση την πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται.
Πηγή: iatropedia.gr
Share

Be the first to comment on "ΤΡΟΙΚΑ: Πρέπει να τηρηθούν στην Υγεία τα συμφωνηθέντα με όποια κυβέρνηση!"

Leave a comment

error: