Το πείραμα πέτυχε στον ΟΠΑΔ

OPAD

Το πείραμα πέτυχε στον ΟΠΑΔ, δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου, Κυριάκος Σουλιώτης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του ελέγχου, το οποίο μεταφράζεται σε περικοπές ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού μας μίλησε για το μοντέλο ελέγχου, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας σε Δημόσιο Ασφαλιστικό Ταμείο, ενώ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα καλή πρακτική.«Αξιοποιήσαμε την τεχνογνωσία που έχει εφαρμοστεί σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες όχι μόνο προς όφελος των οικονομικών του Οργανισμού, αλλά και προς όφελος του ασφαλισμένου, αφού με τα clinical audits είδαμε και τι είδους περίθαλψη παρέχεται στους ασφαλισμένους μας, αν τηρούνται τα ιατρικά πρωτόκολλα κλπ. Το ισοζύγιο είναι απόλυτα θετικό αφού με ένα κόστος 58.000€ πλέον ΦΠΑ, ο Οργανισμός εξοικονόμησε 2 εκ €. Για τις ανεξέλεγκτες νοσηλείες που χρόνιζαν είχαμε τις εξής επιλογές: να πληρώσουμε χωρίς έλεγχο, να αρνηθούμε να πληρώσουμε εκθέτοντας τον Οργανισμό σε νομικές συνέπειες και τόκους υπερημερίας, ή να προβούμε σε έλεγχο με τη βοήθεια εξειδικευμένης εταιρείας. Επιλέξαμε την τρίτη οδό και, όπως αποδείχτηκε, το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα θετικό, αφού η τεκμηρίωση του ελέγχου ήταν τέτοια που έγινε αποδεκτός από τις κλινικές».

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ σημείωσε ότι χρειάστηκε να γίνει νομοθετική ρύθμιση για να γίνει εφικτή η συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στο πεδίο αυτό, και αισιοδοξεί ότι η πρακτική αυτή μπορεί να σηματοδοτήσει μια ευρύτερη συνεργασία στο μέλλον με εκατέρωθεν οφέλη.

 

Πηγή: eefam.gr

Share

1 Comment on "Το πείραμα πέτυχε στον ΟΠΑΔ"

  1. Οι γιατροί έχουν να πληρωθούν 15 μήνες και οι φαρμακοποιοί 10 μήνες. Το κόψιμο χρημάτων εύκολο είναι, το να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου είναι το δύσκολο.

Leave a comment