Το δικαίωμα μιας δεύτερης ιατρικής γνώμης από το Harvard δίνει το Ιατρικό Κέντρο στους ασθενείς του

omilos_iatrikou

Νέα Διεθνής “Τηλεϊατρική Κλινική” Προσφέρει Εναλλακτική Λύση στις

Πολυδάπανες Νοσηλείες των Ελλήνων Ασθενών στο εξωτερικό

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Harvard εγκαινιάζει Νέο Ιατρικό

Συμβουλευτικό Πρόγραμμα για Έλληνες Ασθενείς με Διαγνωσμένη Σύνθετη Ασθένεια

 

Το νέο πρόγραμμα που εγκαινιάζεται σήμερα από το Massachusetts General Hospital (MGH), τους Partners Healthcare International (PHI) και τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, θα δώσει τη δυνατότητα σε Έλληνες ασθενείς με διαγνωσμένα σύνθετα ή απειλητικά για τη ζωή ιατρικά προβλήματα  τη δυνατότητα επανεξέτασης της περίπτωσής τους από κορυφαίους ιατρούς της Ιατρικής Σχολής του Harvard.

Κάθε χρόνο χιλιάδες Έλληνες πολίτες αναζητούν «δεύτερη γνώμη» μετά τη διάγνωση μιας πολύπλοκης ασθένειας. Πολλοί επιλέγουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για ιατρικές συμβουλές και θεραπεία, μια διαδικασία που μπορεί να είναι ταυτόχρονα δαπανηρή και ψυχοφθόρα. Το Ολοκληρωμένο Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Θεραπευτικής Υποστήριξης (CMTS) επιτρέπει στον Έλληνα ασθενή μια εναλλακτική αξιολόγηση της περίπτωσής  του από το Massachusetts General Hospital (MGH) χωρίς  να φύγει  από το σπίτι του.

Με το Ολοκληρωμένο Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Θεραπευτικής Υποστήριξης (CMTS) ιατροί του μεγαλύτερου πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ιατρικής Σχολής του Harvard συνεργάζονται με Έλληνες συναδέλφους τους πάνω σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα θεραπείας για τους ασθενείς που θα μετέχουν σε αυτό. Μέσω τεχνολογίας Τηλεϊατρικής (τηλεδιάγνωση, τηλεδιάσκεψη, τηλεπαρουσία) ο φάκελος  του ασθενούς μεταφέρεται στις Η.Π.Α εντός 48 ωρών, οι ιατροί από τα δύο νοσοκομεία  μπορούν  να πραγματοποιήσουν συμβούλιο και να σταλεί επίσημη απάντηση από το MGH μέσα στις επόμενες ημέρες. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η ιατρική ομάδα του MGH μπορεί να παρακολουθήσει ακόμα και την πιθανή χειρουργική επέμβαση  του ασθενούς εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται μέσω του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι και του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης και είναι προσιτό σε όλους τους Έλληνες ασθενείς.

Ο Dr Andrew Warshaw, διακεκριμένος  Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Harvard και Διευθυντής Χειρουργικής (Emeritus)  στο Massachusetts General Hospital, και ένας από τους Επιστημονικούς Διευθυντές του Ολοκληρωμένου Διεπιστημονικού Προγράμματος Θεραπευτικής Υποστήριξης (CMTS) αναφέρει ότι το CMTS είναι διαφορετικό  από τις υπόλοιπες τυπικές «υπηρεσίες δεύτερης γνώμης» για την κατάσταση ενός ασθενούς.

«Τις περισσότερες φορές μια δεύτερη ιατρική γνώμη δεσμεύει έναν ιατρό να επανεξετάσει την κάθε περίπτωση και να συστήσει ένα πρόγραμμα θεραπείας.  Το CMTS κάνει ένα μεγάλο βήμα παραπάνω, πρώτον συγκεντρώνοντας πολλούς εξειδικευμένους ιατρούς για να εξετάσουν την περίπτωση από διαφορετικές γωνίες, και δεύτερον προσφέροντας  μία περιεκτική λίστα θεραπευτικών συστάσεων που προκύπτει από την ενδελεχή επεξεργασία όλων των δεδομένων,  υπό το φως νέων θεραπειών, είτε ερευνητικών, είτε πρωτοεμφανιζόμενων», αναφέρει ο Warshaw.

«Πιστεύουμε ότι αυτού του είδους η προσέγγιση όχι μόνο ωφελεί κάθε ασθενή, αλλά αποτελεί μια πρωτοποριακή προσπάθεια ώστε να μειωθεί η ανάγκη των Ελλήνων να φεύγουν από το σπίτι τους προκειμένου να έχουν την πλέον προχωρημένη ιατρική περίθαλψη».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος  του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος αναφέρει «Το Ολοκληρωμένο Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Θεραπευτικής Υποστήριξης (CMTS) αντανακλά την ισχυρή δέσμευση  του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουμε  στους ασθενείς μας στην πατρίδα τους.

Η διάγνωση ενός σύνθετου ιατρικού προβλήματος μπορεί να οδηγήσει σε απόγνωση τον ασθενή  και το περιβάλλον του. Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών θέλει να εξασφαλίσει ότι όλοι οι ασθενείς και οι θεράποντες ιατροί τους θα έχουν στη διάθεσή τους όλες εκείνες  τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες ώστε να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για τη θεραπεία τους. Πιστεύουμε ότι το CMTS θα βοηθήσει να ενδυναμωθούν οι συνεργασίες  στην ελληνική  ιατρική κοινότητα προς το συμφέρον των ασθενών».

Το Ολοκληρωμένο Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Θεραπευτικής Υποστήριξης λειτουργεί σαν μια διεθνής  τηλεϊατρική κλινική προσφέροντας στους Έλληνες ιατρούς και τους ασθενείς τους πρόσβαση στους παγκοσμίου βεληνεκούς εξειδικευμένους ιατρούς του Massachusetts General Hospital. Οι Έλληνες ιατροί ως θεράποντες, διατηρούν τον έλεγχο της συμβουλευτικής διαδικασίας, προάγοντας όμως μέσω του CMTS τη συνεργασία, την ομαλή έκβαση και την άνεση των ασθενών. Ο στόχος του CMTS είναι να αναβαθμιστεί η ποιότητα της περίθαλψης που παρέχεται στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση σύνθετων ασθενειών  και ως εκ τούτου να μειώσει την ανάγκη των ασθενών να ταξιδέψουν στο εξωτερικό στην αναζήτηση της βέλτιστης δυνατής θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Share

Be the first to comment on "Το δικαίωμα μιας δεύτερης ιατρικής γνώμης από το Harvard δίνει το Ιατρικό Κέντρο στους ασθενείς του"

Leave a comment