Το γιαούρτι βοηθά στην πρόληψη της υπέρτασης

giaourti
Το γιαούρτι βοηθά στην πρόληψη της υπέρτασηςΧρειάζεσαι μεγαλύτερο έναυσμα για να μπορείς να τρως γιαούρτι το πρωί; Πέρα από τα προβιοτικά οφέλη του που όλοι γνωρίζουμε, αυτή η τροφή βοηθά και…

Αφού παρακολούθησαν πάνω από δύο χιλιάδες εθελοντές για 14 χρόνια, ερευνητές του Πανεπιστημίου Tufts διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν τακτικά γιαούρτι είχαν 31% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση και είχαν, κατά μέσο όρο, μικρότερες αυξήσεις στη συστολική πίεση (η πρώτη τιμή που βλέπεις όταν ελέγχεις την πίεσή σου) από αυτούς που δεν το περιλάμβαναν στη διατροφή τους.

«Δε χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να πάρεις τα οφέλη του – μόλις 2% των ημερήσιων θερμίδων σου, δηλαδή ποσότητα ίση με 1 κεσεδάκι ανά 3 ημέρες» τονίζει η Huifen Wang, Ph.D,. μία από τους συγγραφείς της μελέτης και ερευνήτρια στο Κέντρο Έρευνας Ανθρώπινης Διατροφής USDA στο Tufts.

Φάε, λοιπόν, γιαούρτι όχι μόνο για την κοιλιά σου αλλά και για την καρδιά σου. Aν θες να τρως γιαούρτι αλλά το βαριέσαι, πρόσθεσέ του γεύση χωρίς θερμίδες!

 

 

shape.gr

Share

Be the first to comment on "Το γιαούρτι βοηθά στην πρόληψη της υπέρτασης"

Leave a comment