Το γάλα φρεσκάρει τη μνήμη!

milk_mnimi

Το γάλα είναι εκείνο που από πάντα ήταν γνωστό πως βοηθά στην οικοδόμηση υγιών οστών, ενώ παρέχει στον οργανισμό πολλές βιταμίνες και πρωτεΐνες.

Όμως πλέον διαπιστώνεται μέσα από μελέτες ότι, αποτελεί και βοηθητικό παράγοντα για τη μνήμη όταν η κατανάλωσή του είναι τακτική. Όμως, δεν είναι μόνο το γάλα που βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως είναι το γιαούρτι, το τυρί ή ακόμα και το παγωτό!

Οι επιστήμονες ζήτησαν από 972 ανθρώπους, ηλικίας από 23 έως 98 ετών, να συμπληρώσουν λεπτομερή ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, περιλαμβανομένης και της συχνότητας κατανάλωσης γαλακτοκομικών ειδών, έστω και εάν αυτό αφορούσε μερικές σταγόνες γάλακτος στον καφέ ή το τσάι τους.

Στη συνέχεια τα άτομα αυτά, κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια σειρά δοκιμών ώστε να ελεγχθεί η συγκέντρωσή τους, η μνήμη τους και η ικανότητα μάθησής τους.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό International Dairy, έδειξε ότι οι ενήλικες που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, τουλάχιστον πέντε ή έξι φορές την εβδομάδα, παρουσίασαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ μνήμης σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν ή έπιναν σπάνια.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι «τα νέα συμπεράσματα για τα οφέλη του γάλακτος και των παραγώγων του, αποτελούν απλά ακόμη έναν λόγο για να ξεκινά ένας άνθρωπος την ημέρα του με ένα ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών».

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Maine των ΗΠΑ πιστεύουν ότι, ορισμένα θρεπτικά συστατικά των γαλακτοκομικών, όπως είναι το μαγνήσιο, θα μπορούσαν να βοηθήσουν ακόμα και στην αποτροπή της απώλειας μνήμης, ενώ είναι σε θέση να βελτιώσουν την καρδιακή λειτουργία, αλλά και την υπέρταση, αρκεί να μην περιέχουν πολλά λιπαρά.

Πηγή: ygeianews.gr

Share

Be the first to comment on "Το γάλα φρεσκάρει τη μνήμη!"

Leave a comment

error: