Το απόλυτο ποτό του καλοκαιριού με τις λιγότερες θερμίδες

beer

beer Μπορεί να αγαπάμε το αλκοόλ και να το έχουμε συνδέσει με τις διακοπές και την χαλαρότητα, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και η αυξημένη εφίδρωση επιβάλλουν τη μέτρια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, με δεδομένη την προκαλούμενη αυξημένη διούρηση και αφυδάτωση του οργανισμού.

Καλό είναι λοιπόν, να αποφεύγουμε τα βαριά ποτά και τα κοκτέιλ, τα οποία έχουν πολλές θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Αντίθετα, πρωταγωνιστής στις εξορμήσεις τόσο στην παραλία όσο και στις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού είναι ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα!!!

Συγκεκριμένα, η μπύρα είναι μία πολύ καλή εναλλακτική, όταν θέλουμε να καταναλώσουμε αλκοόλ, μιας και δεν περιέχει συντηρητικά, πρόσθετα αφού παρασκευάζεται από φυσικές πρώτες ύλες όπως το κριθάρι, τα δημητριακά, η μαγιά και το νερό αποτελεί το κύριο συστατικό της (93%). Τα ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, απορροφούνται πιο αργά από το στομάχι με αποτέλεσμα η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και να μην αυξάνεται απότομα.

Τέλος, η μπύρα αποτελεί το ποτό με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες 46kcal/100ml.

Σύμφωνα με τις συστάσεις στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να καταναλώνεται καθημερινά 1 μερίδα αλκοόλ για τις γυναίκες και 2 μερίδες για τους άντρες. Ως μερίδα ορίζεται: 1 κουτάκι μπύρα (330ml)

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "Το απόλυτο ποτό του καλοκαιριού με τις λιγότερες θερμίδες"

Leave a comment

error: