Τι ΔΕΝ πρέπει να πείτε σε ένα άτομο που πάσχει από αϋπνία

aipnia

aipniaΗ Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου (AASM) έχει καθιερώσει τη 10η Μαρτίου ως την Ημέρα Ενημέρωσης για την Αϋπνία.

Η χρόνια αϋπνία δεν είναι απλώς η δυσκολία να κοιμηθούμε καλά. Τα συμπτώματα είναι εξαιρετικά δυσάρεστα και δημιουργούν εμπόδια σε μια φυσιολογική καθημερινότητα.

Η υπνηλία, το στρες, η ευερεθιστότητα, η δυσκολία συγκέντρωσης και ο πονοκέφαλος είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που ΔΕΝ πρέπει να πείτε κάτι από τα παρακάτω σε ένα άτομο που πάσχει από αϋπνία.

1. «Χαλάρωσε»

Η AASM υποστηρίζει ότι ο ύπνος δεν είναι επιλογή για τα άτομα με αϋπνία. Έτσι, η φράση μοιάζει να υπονομεύει το πρόβλημά τους και τους δημιουργεί επιπρόσθετο στρες.

2. «Ούτε εγώ μπορούσα να κοιμηθώ χθες το βράδυ»

Πρέπει να δείξουμε υποστήριξη αν ένα αγαπημένο μας πρόσωπο πάσχει από αϋπνία, αλλά η φράση αυτή σίγουρα δεν πρόκειται να βοηθήσει. Η αϋπνία είναι μια αναγνωρισμένη διαταραχή του ύπνου που δεν περιορίζεται σε μία μόνο δύσκολη νύχτα.

3. «Πρέπει να κοιμάσαι περισσότερο»

Όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη ύπνου. Όταν όμως τα υπενθυμίζουμε σε κάποιον που αντιμετωπίζει την αϋπνία, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να δημιουργήσουμε περισσότερη ανησυχία.

4. «Πιες ένα τσάι»

Η λύση δυστυχώς δεν είναι τόσο απλή… Όλοι οι άνθρωποι που πάσχουν από αϋπνία το έχουν δοκιμάσει!

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "Τι ΔΕΝ πρέπει να πείτε σε ένα άτομο που πάσχει από αϋπνία"

Leave a comment