ΤΕVA: Οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2012

teva_deltia

tevaΙερουσαλήμ, Φεβρουάριος 2013: Ανακοινώθηκαν από την Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE: TEVA) τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο (Q4) και το σύνολο του 2012.

Ο Dr Jeremy Levin, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TEVA εξηγεί «Οι προσπάθειές μας κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους δείχνουν ξεκάθαρα τη δυνατότητα, αλλά και τη δέσμευση της TEVA να μεταμορφώσει την εταιρία στο σύνολό της. Με βάση την πορεία μας αυτή, μπαίνουμε στο 2013 δουλεύοντας με ένα δυναμικό και πειθαρχημένο επιχειρηματικό μοντέλο».

«Ο κλάδος των γενοσήμων παραμένει ο πυρήνας της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Το 2012, λανσάραμε 23 γενόσημα προϊόντα στις ΗΠΑ και αναμένουμε ένα παρόμοιο αριθμό εισαγωγών για το 2013. Το τμήμα εξειδικευμένων προϊόντων συνεχίζει να προσθέτει αξία με ισχυρές βάσεις στην πολλαπλή σκλήρυνση,  παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος, αναπνευστικού συστήματος, ογκολογίας και γυναικολογίας. Ειδικότερα, το Copaxone εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης στην αγορά φαρμάκων για την πολλαπλή σκλήρυνση, σε πωλήσεις και μερίδιο αγοράς. Το Μάρτιο του 2012, προγραμματίζουμε μάλιστα να καταθέσουμε στον FDA νέα πρόταση δοσολογίας για το Copaxone, με χορήγηση 3 φορές την εβδομάδα.

Επιπλέον, το τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης της Teva έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και η γραμμή παραγωγής νέων θεραπευτικών οντοτήτων (New Therpaeutic Entities) αναπτύσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας. Την ίδια στιγμή έχουμε αρχίσει να αξιολογούμε και να εκμεταλλευόμαστε ευκαιρίες από το εξωτερικό περιβάλλον μέσω του επιχειρηματικού προγράμματος “Constellation”. Παράλληλα, μέσω του προγράμματος “Reshape” συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας στο μέλλον της TEVA, ελέγχοντας ταυτόχρονα τα κόστη μας.»

Ο Dr. Lenvin προσθέτει: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας να αυξήσει το μέρισμα της Teva. Μαζί με τη στρατηγική επαναγοράς μετοχών της Teva, η παραπάνω είναι μία απόφαση που αντανακλά την αισιοδοξία της διοίκησης της εταιρείας. Πιστεύουμε ότι η πορεία την οποία έχουμε αποφασίσει για τη Teva είναι η σωστή και θα αποφέρει αξία για τους ασθενείς, τους πελάτες αλλά και τους μετόχους μας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα μακροχρόνια ανάπτυξη για την εταιρία μας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗN TEVA

Η Teva Pharmaceutical Industries Ltd. είναι μια κορυφαία διεθνής φαρμακευτική εταιρία, η οποία έχει δεσμευθεί να διασφαλίζει ότι υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη είναι προσβάσιμη και διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο, μέσα από την ανάπτυξη, την παραγωγή και την εμπορεία αποτελεσματικών, ποιοτικών και προσιτών σε τιμές γενοσήμων φαρμάκων, καθώς και καινοτόμων και εξειδικευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και δραστικών ουσιών. Με έδρα το Ισραήλ, η Teva έχει καθιερωθεί ως ηγέτιδα εταιρία παγκόσμιας εμβέλειας στην αγορά γενόσημων, με ένα διεθνές χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πάνω από 1.300 μόρια και άμεση παρουσία σε περίπου 60 χώρες. Η έρευνα και ανάπτυξη πρωτότυπων φαρμακευτικών μορίων εστιάζεται κυρίως στις θεραπευτικές κατηγορίες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, της Ογκολογίας, της αντιμετώπισης του Πόνου, του αναπνευστικού και της υγείας της Γυναίκας, καθώς επίσης και στα βιολογικά φάρμακα. Η Teva σήμερα απασχολεί περίπου 46.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και το 2011 κατέγραψε καθαρά έσοδα $18.3 δις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗN TEVA HELLAS

Η Teva Hellas, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2008 και διαθέτει σκευάσματα, στις κατηγορίες των καινοτόμων, γενοσήμων και βιο-ομοειδών φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για την TEVA: www.tevapharm.com

Share

Be the first to comment on "ΤΕVA: Οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2012"

Leave a comment