Τελεσίγραφο Λοβέρδου στους φαρμακοποιούς

loverdos_telesigrafo_farmakopoioi

Ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε ως «συνδικαλιστική ενέργεια έξω από τα όρια της δεοντολογίας» την απόφαση των Φαρμακευτικών Συλλόγων που υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να καταβάλουν το σύνολο της φαρμακευτικής δαπάνης.

Σε κατάργηση των συμφωνιών των ασφαλιστικών ταμείων με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και στην κατάρτιση μεμονωμένων συμβάσεων με φαρμακεία προτίθεται να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αν οι φαρμακοποιοί εξακολουθήσουν να μη χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων.

Ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε ως «συνδικαλιστική ενέργεια έξω από τα όρια της δεοντολογίας» την απόφαση των Φαρμακευτικών Συλλόγων που υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να καταβάλουν το σύνολο της φαρμακευτικής δαπάνης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το θέμα των οφειλών στα φαρμακεία ρυθμίστηκε καθώς την περασμένη Πέμπτη πληρώθηκαν οι οφειλές του ΟΠΑΔ και του ΙΚΑ ενώ στις 22 Ιανουαρίου θα καταβληθούν και οι οφειλές του ΟΓΑ και μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο θα τακτοποιηθούν όλες οι υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων.

«Μετά κι από αυτό, αν οι φαρμακοποιοί δεν έχουν σταματήσει τέτοιες ενέργειες, εμείς θα είμαστε στη δυσάρεστη θέση, για όσες περιπτώσεις τέτοιας δυστροπίας υπάρχουν, να προχωρήσουμε σε κατάργηση των συμφωνιών κεντρικά με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, στους οποίους δίνουμε τα χρήματα για να τα διανείμουν αυτοί στα φαρμακεία, και στην κατάρτιση συμβάσεων μεμονωμένα με τα φαρμακεία για να πάψουν κάποιοι να διαχειρίζονται αρμοδιότητες, που έχουν ως σύμβουλοι του ελληνικού κράτους, σε βάρος των ασφαλισμένων», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Παράλληλα ανέφερε ότι σε ένδειξη καλοπιστίας απέναντι στους φαρμακοποιούς υπογράφηκε σήμερα στην Αθήνα η επαναφορά της έκπτωσης για να μπορούν να συνεργάζονται καλύτερα με τις φαρμακαποθήκες, ενώ τους δόθηκε και η δυνατότητα αντικατάστασης φαρμάκων όταν υπάρχει τεχνητή έλλειψη, όπως τη διαπιστώνει ο ΕΟΦ σε συνεννόηση με τους Ιατρικούς Συλλόγους.

Εξάλλου, ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τις απεργίες ως μία απόπειρα που γίνεται σε συνεργασία με τα φαρμακεία για να μη λειτουργήσει ο ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα τόνισε ότι οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ θα αμείβονται με 1500-1600 ευρώ μηνιαίως και όχι με 700 ευρώ, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι.

Τέλος αναφερόμενος στο θέμα των ηλεκτρονικών δημοπρατήσεων για την προμήθεια φαρμάκων στα νοσοκομεία, ο υπουργός δήλωσε ότι θα προχωρήσουν μέσα στον Ιανουάριο, όπως θα προχωρήσουν και οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες μειοδοτικού χαρακτήρα για τα ορθοπεδικά υλικά.

Είπε ακόμη ότι δεν υπάρχουν προβλήματα σχετικά με τις προμήθειες στα νοσοκομεία και ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους προμηθευτές.

Πηγή: eefam.gr

Τελεσίγραφο Λοβέρδου στους φαρμακοποιούς

Share

Be the first to comment on "Τελεσίγραφο Λοβέρδου στους φαρμακοποιούς"

Leave a comment