Τα πιο… φθηνά καλλυντικά

 Βρίσκετε ακριβά τα καλλυντικά; Τότε δεν έχετε, παρά να φτιάξετε με τα…χεράκια σας τα δικά σας.

 

Η διατήρηση της ομορφιάς προϋποθέτει, όπως είναι φυσικό, ένα σημαντικό οικονομικό κόστος. Αν, λοιπόν, βρίσκετε ακριβά τα καλλυντικά, γιατί να μη φτιάξετε μόνες σας τα δικά σας προϊόντα ομορφιάς;

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

 

-Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μια μάσκα καθαρισμού. Θα ανακατέψετε δυο κουταλιές της σούπας άσπρη άργιλο με λίγο νερό, για να γίνει ομοιογενής ζύμη. Θα αφήσετε τη μάσκα δέκα λεπτά στο πρόσωπό σας και θα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

-Για να κάνετε οικονομία στις λοσιόν σας ( του προσώπου και των ματιών), αρκεί να βρέξετε το βαμβάκι με νερό και να το στίψετε πριν το ποτίσετε με τη λοσιόν. Έτσι, θα βάλετε στο βαμβάκι μόνο την απαραίτητη ποσότητα της λοσιόν.

-Κάνετε ανακύκλωση στα κραγιόν σας! Αν το χρώμα τους δε σας αρέσει πια, μπορεί να ταιριάζει στα μάγουλά σας σαν ρουζ! Μετά το φον –ντε-τεν, θα βάλετε στο πρόσωπό σας μερικές κουκίδες κραγιόν και θα τις απλώσετε με τα δάχτυλά σας. Κατόπιν περάστε πούδρα.

-Αν δεν έχετε πρόχειρο ένα μολύβι για το περίγραμμα των χειλιών, το μολύβι για τα φρύδια μπορεί να το αντικαταστήσει άνετα, γιατί έχει παρεμφερή σύνθεση. Βέβαια, αν το μολύβι των φρυδιών είναι καφέ, τότε το κραγιόν πρέπει να έχει κι αυτό καφετιά απόχρωση και όχι κόκκινη ή ροζ.

-Τα σαμπουάν είναι πολύ συμπυκνωμένα, με αποτέλεσμα σε κάθε λούσιμο να βάζουμε μεγάλη ποσότητα και ν’ αδειάζει το μπουκάλι πολύ γρήγορα. Διαλύστε, λοιπόν, την ποσότητα που σας χρειάζεται σε ένα μπολ με χλιαρό νερό. Έτσι, όχι μόνο θα κάνετε οικονομία, αλλά και το σαμπουάν θα «πιάσει» καλύτερα στα μαλλιά σας.

-Για να λάμπουν τα μαλλιά σας χωρίς να τα καταστρέψετε, ζήτω το λεμόνι! Στίψτε μερικές σταγόνες στα μαλλιά σας, ακριβώς το τελευταίο ξέβγαλμα. Αν τα μαλλιά σας είναι μακριά, σουρώστε το χυμό του λεμονιού πριν τον χρησιμοποιήσετε, ώστε να μην πάνε στα μαλλιά σας τα μικρά κομματάκια της σάρκας του λεμονιού.

-Αντί ν’ αρχίσετε το μπράσιγκ στα βρεγμένα μαλλιά σας, στεγνώστε τα πρώτα με δυο πετσέτες. Έτσι, θα κάνετε οικονομία στο ρεύμα που καίει το σεσουάρ, αλλά και τα μαλλιά σας θα ωφεληθούν, αφού δε θα χρειάζεται να «καίγονται» με το πιστολάκι για πολύ ώρα.

Δεν είναι απαραίτητο ν’ αγοράσετε ηλεκτρικό σίδερο για να κατσαρώνετε τα μαλλιά σας. Φτιάξτε όμορφα φιογκάκια από παλιά κομμάτια ύφασμα και τυλίξτε τα στα υγρά μαλλιά σας, σφίγγοντας το φιόγκο.

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Τα πιο… φθηνά καλλυντικά"

Leave a comment

error: