Τα “βαράκια” μειώνουν τον κίνδυνο για διαβήτη στους άνδρες

barakia_andres

Οι άνδρες που κάνουν «βαράκια», απομακρύνουν τον κίνδυνο να πάθουν διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα αμερικανο-δανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι η τακτική άσκηση με βάρη μειώνει κατά περίπου ένα τρίτο την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου.

Είναι η πρώτη φορά που μία έρευνα αναδεικνύει τον ρόλο της εξάσκησης με βαράκια για την προστασία από τον διαβήτη, καθώς μέχρι τώρα οι μελέτες είχαν εστιάσει στα σχετικά οφέλη της αεροβικής άσκησης, όπως το τρέξιμο ή το γρήγορο περπάτημα.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Άντερς Γκρόντβεντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “Archives of Internal Medicine”, σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν πάνω από 32.000 άνδρες για μία περίοδο 18 ετών, στη διάρκεια της οποίας σχεδόν οι 2.300 ανέπτυξαν διαβήτη τύπου 2.

Η μελέτη έδειξε ότι η άσκηση με βαράκια για τουλάχιστον 30 λεπτά τη μέρα, πέντε φορές την εβδομάδα (δηλαδή συνολικά 150 λεπτά), μειώνει κατά 34% κατά μέσον όρο τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

 

 

 

pathfinder.gr

Share

Be the first to comment on "Τα “βαράκια” μειώνουν τον κίνδυνο για διαβήτη στους άνδρες"

Leave a comment

error: