Τα αναβράζοντα παυσίπονα «ύποπτα» για εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια

pafsipona2

Τα αναβράζοντα χάπια ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, λόγω της ποσότητας του αλατιού που περιέχουν, προειδοποιεί βρετανική έρευνα.

Ορισμένα σκευάσματα, που λαμβάνονται ευρέως και στα όρια της μέγιστης επιτρεπτής καθημερινής πρόσληψης, ενδεχομένως να απειλούν την υγεία εξαιτίας του αλατιού που περιέχουν, το οποίο σε συνδυασμό με την πρόσληψη αλατιού στην καθημερινή διατροφή, αυξάνει επικίνδυνα τα ποσοστά του νατρίου στον οργανισμό.

Η μελέτη, σύμφωνα με το BBC, εξέτασε τα αποτελέσματα σε 1,2 εκατομμύρια ασθενείς του Ηνωμένου Βασιλείου και αποκάλυψε ότι η πρόσληψη νατρίου από τα αναβράζοντα δισκία θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Πως φυσικά συμπληρώματα και βότανα θεραπεύουν καρδιακά και εγκεφαλικά και γιατί οι φαρμακευτικές τα αποσιωπούν;

Ο καθηγητής dr. Jacob George, επικεφαλής της έρευνας ανέφερε ότι υπήρχαν σημαντικές διαφορές στα άτομα που έπαιρναν αναβράζοντα δισκία χωρίς αλάτι, σε σχέση με εκείνα, των οποίων τα φάρμακα είχαν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Στη δεύτερη περίπτωση οι ασθενείς παρουσίασαν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο ή ακόμα και θάνατο από αγγειακή αιτία.

Οι ασθενείς αυτοί επίσης είχαν επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση, την οποία οι ερευνητές αναφέρουν ως τη ρίζα του κακού.

Να θυμάστε ότι πολλά αναβράζοντα παυσίπονα φάρμακα περιέχουν «κρυμμένο» αλάτι. Αυτό συμβαίνει διότι για να αφρίσει και να διαλυθεί το δισκίο περιέχει μια ουσία που ονομάζεται διττανθρακικό, η οποία συχνά συνδυάζεται με νάτριο.

Το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η έρευνα αφορά κυρίως σε άτομα που έπαιρναν τα φάρμακα αυτά κάθε μέρα. Αυτό δε σημαίνει δηλαδή ότι η περιστασιακή χρήση θα μπορούσε να βλάψει την υγεία της καρδιάς.

 

proionta-tis-fisis.com

Share

Be the first to comment on "Τα αναβράζοντα παυσίπονα «ύποπτα» για εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια"

Leave a comment

error: