- 150 γρ. Βιτάμ
- 250 γρ. μπισκότα τριμμένα στο μπλέντερ
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. μανούρι
- 100 γρ. ξινομυζήθρα
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κιλό σύκα φρέσκα καθαρισμένα
- 4 κουτ. σούπας μέλι
- 4 φρέσκα ή ξερά σύκα για διακόσμηση
- 80 ml κονιάκ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Δούλεψε τη μισή ποσότητα Βιτάμ
με μια σπάτουλα ή με τα χέρια σου, αν δεν σε νοιάζει να λερωθείς, μέχρι να μαλακώσει.
- 2 Το άλλο μισό Βιτάμ
Άφησέ την να λιώσει εντελώς σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και τώρα ρίξε όλο το Βιτάμ σε μια λεκάνη μαζί με τα τριμμένα μπισκότα. Αφού τα ανακατέψεις καλά για να γίνουν ζύμη, άπλωσέ τη σε ένα ταψί και ψήσε για 15-20 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 170ºC, μέχρι να πάρει χρώμα. Όσο περιμένεις, θρυμμάτισε με ένα πιρούνι τα τυριά και ρίξ’ τα στον κάδο του μίξερ. Όχι μόνα τους, όμως, μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη! Χτύπησε το μίγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί, και άπλωσέ το πάνω στο ψημένο μπισκότο. Να θυμάσαι μόνο ότι αν το μπισκότο δεν έχει κρυώσει αρκετά, η κρέμα θα λιώσει.Όλα καλά μέχρι εδώ. Πέρασε τώρα τα φρέσκα σύκα στο μίξερ και ρίξε τον πολτό των σύκων μαζί με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύοντας απαλά. Πρόσθεσε το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα και, όταν το μίγμα ρευστοποιηθεί, είναι έτοιμο να το απλώσεις σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.Διακόσμησε με τα ολόκληρα σύκα, βάλε την τάρτα στο ψυγείο για 50 λεπτά, για να δέσει η κρέμα, και ετοίμασε τα κουταλάκια.
- 3 Αφού τα ανακατέψεις καλά για να γίνουν ζύμη, άπλωσέ τη σε ένα ταψί και ψήσε για 15-20 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 170ºC, μέχρι να πάρει χρώμα.
- 4 Όσο περιμένεις, θρυμμάτισε με ένα πιρούνι τα τυριά και ρίξ’ τα στον κάδο του μίξερ. Όχι μόνα τους, όμως, μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη!
- 5 Χτύπησε το μίγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί, και άπλωσέ το πάνω στο ψημένο μπισκότο. Να θυμάσαι μόνο ότι αν το μπισκότο δεν έχει κρυώσει αρκετά, η κρέμα θα λιώσει.
- 6 Όλα καλά μέχρι εδώ. Πέρασε τώρα τα φρέσκα σύκα στο μίξερ και ρίξε τον πολτό των σύκων μαζί με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύοντας απαλά.
- 7 Πρόσθεσε το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα και, όταν το μίγμα ρευστοποιηθεί, είναι έτοιμο να το απλώσεις σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.
- 8 Διακόσμησε με τα ολόκληρα σύκα, βάλε την τάρτα στο ψυγείο για 50 λεπτά, για να δέσει η κρέμα, και ετοίμασε τα κουταλάκια
Πηγή: www.cookoo.gr
Be the first to comment on "Τάρτα μπισκότου με σύκα και κρέμα από ελληνικά τυριά"