- Για τη ζύμη
- 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κοφτή κουτ. του γλυκού αλάτι
- 100 γρ. Βιτάμ χτυπημένο στο χέρι
- 3 κρόκους αβγού χτυπημένους
- 90 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 δόση βανίλιας
- 200 γρ. φασόλια ξερά (για το ψήσιμο)
- Για τη γέμιση
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί σε κρέμα
- 90 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- ½ κουτ. του γλυκού ζάχαρη άχνη
- 180 γρ. γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Ρίξε όλα τα υλικά εκτός από τα φασόλια σε μια λεκάνη και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη και σφιχτή ζύμη.
- 2 Τύλιξε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και βάλ’ τη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μια ώρα.Εσύ όμως μην ξεκουραστείς ακόμα.
- 3 Άνοιξε με τον πλάστη φύλλο πάχους 0,5 εκ. και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού δώσ’ του σχήμα καρδιάς.
- 4 Τοποθέτησε το φύλλο σε αλειμμένο με Βιτάμ
ταψί και με την υπόλοιπη ζύμη φτιάξε ένα μικρό κορδόνι 1,5 εκ. που θα το τοποθετήσεις στην περίμετρο της καρδιάς πατώντας το καλά.
- 5 Τρύπησε όλη την επιφάνεια της καρδιάς με ένα πιρούνι, ρίξε πάνω τα φασόλια, για να μη φουσκώσει, και ψήσε για 10 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 190°C.
- 6 Μόλις η ζύμη ροδίσει και γίνει τραγανή, βγάλ’ τη από τον φούρνο και άφησέ την να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
- 7 Είναι βέβαια και το θέμα της γέμισης… Ρίξε στον κάδο του μίξερ το τυρί, το στραγγιστό γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη και το ¼ από το γλυκό τριαντάφυλλο, χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα.
- 8 Ρίξε την κρέμα στην κρύα τάρτα και από πάνω μοίρασε το γλυκό τριαντάφυλλο.Τοποθέτησε την καρδιά στο ψυγείο και σέρβιρέ τη δροσερή.
Πηγή: www.cookoo.gr
Be the first to comment on "Τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε & γλυκό τριαντάφυλλο"