Τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε & γλυκό τριαντάφυλλο

tarta_maskarpone

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη ζύμη
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κοφτή κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. Βιτάμ χτυπημένο στο χέρι
  • 3 κρόκους αβγού χτυπημένους
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 δόση βανίλιας
  • 200 γρ. φασόλια ξερά (για το ψήσιμο)
  • Για τη γέμιση
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί σε κρέμα
  • 90 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ κουτ. του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  • Ρίξε όλα τα υλικά εκτός από τα φασόλια σε μια λεκάνη και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη και σφιχτή ζύμη.
  • 2 Τύλιξε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και βάλ’ τη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μια ώρα.Εσύ όμως μην ξεκουραστείς ακόμα.
  • 3 Άνοιξε με τον πλάστη φύλλο πάχους 0,5 εκ. και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού δώσ’ του σχήμα καρδιάς.
  • 4 Τοποθέτησε το φύλλο σε αλειμμένο με Βιτάμ

ταψί και με την υπόλοιπη ζύμη φτιάξε ένα μικρό κορδόνι 1,5 εκ. που θα το τοποθετήσεις στην περίμετρο της καρδιάς πατώντας το καλά.

  • 5 Τρύπησε όλη την επιφάνεια της καρδιάς με ένα πιρούνι, ρίξε πάνω τα φασόλια, για να μη φουσκώσει, και ψήσε για 10 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 190°C.
  • 6 Μόλις η ζύμη ροδίσει και γίνει τραγανή, βγάλ’ τη από τον φούρνο και άφησέ την να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • 7 Είναι βέβαια και το θέμα της γέμισης… Ρίξε στον κάδο του μίξερ το τυρί, το στραγγιστό γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη και το ¼ από το γλυκό τριαντάφυλλο, χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα.
  • 8 Ρίξε την κρέμα στην κρύα τάρτα και από πάνω μοίρασε το γλυκό τριαντάφυλλο.Τοποθέτησε την καρδιά στο ψυγείο και σέρβιρέ τη δροσερή.

Πηγή: www.cookoo.gr

Share

Be the first to comment on "Τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε & γλυκό τριαντάφυλλο"

Leave a comment