Συμπληρώματα διατροφής… απαραίτητα για την υγεία

Αναγκαία και ωφέλιμα χαρίζουν ενεργητικότητα και καλή διάθεση.

 

Τα συμπληρώματα διατροφής

…. ανακαλύφθηκαν, όχι για να αντικαθιστούν τη διατροφή μας, αλλά για να τη συμπληρώνουν. Και αυτή η ανάγκη προέκυψε από το γεγονός, ότι σήμερα κανείς δεν διατρέφεται σωστά. Δηλαδή από την καθημερινή του διατροφή δεν μπορεί να πάρει τις απαραίτητες βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία εκείνα που χρειάζεται, για να του χαρίζουν ενεργητικότητα, δύναμη και καλή υγεία. Το αποτέλεσμα; Να έχει ανάγκη από βοηθήματα, που δεν είναι άλλα από τα συμπληρώματα διατροφής, κάτι που υποδεικνύει συνήθως ο γιατρός, ο φαρμακοποιός ή ο διαιτολόγος.

Θα πρέπει να τα παίρνει κανείς καθημερινά και όχι περιστασιακά, γιατί τα οφέλη τους είναι μακροπρόθεσμα και όχι άμεσα.

 

Οι βιταμίνες…

…είναι φυσικές ουσίες (οργανικές ενώσεις), χωρίς τις οποίες η ζωή θα ήταν αδύνατη. Μία από τις βασικές λειτουργίες τους είναι η συμμετοχή τους στις χημικές εκείνες αντιδράσεις του οργανισμού, που μετατρέπουν τα συστατικά των τροφών ( λίπη, υδατάνθρακες, πρωτεϊνες) σε ενέργεια. Γι αυτό και μια ακόμα μικρή έλλειψη βιαταμινών στον οργανισμό μας, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα ατονίας, περιορισμένης ενεργητικότητας, κακής διάθεσης, εκνευρισμού, αδικαιολόγητου άγχους, τάσεων για υπνηλία, ευαισθησία στα κρυολογήματα, κ. ά. Τις απαραίτητες για τη ζωή μας βιταμίνες τις προασλαμβάνουμε κυρίως από την τροφή ή τα ισορροπημένα διαιτητικά συμπληρώματα.

 

Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία…

…είναι απαραίτητα για τη συντήρηση και τη λειτουργικότητα όλων των οργάνων του σώματός μας. Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε ότι πολλές βιταμίνες και ένζυμα δεν λειτουργούν και δεν αφομοιώνονται χωρίς τη βοήθεια των μετάλλων. Επειδή το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει ούτε ένα μέταλλο ή ιχνοστοιχείο, για αυτό βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στη διατροφή ή στα συμπληρώματα διατροφής, για να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες.

 

Το τζίνσενγκ…

αποτελεί ένα πολύ καλό διεγερτικό διανοητικής και σωματικής ενέργειας. Στην Κίνα χρησιμοποιείται εδώ και 5.000 χρόνια και εξακολουθεί να θεωρείται και σήμερα εξαιρετικό προληπτικό διαφόρων παθήσεων και φάρμακο πανάκεια. Έχει την ιδιότητα να μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα και να απομακρύνει από το σώμα κάθε μορφής τοξίνες. Ανάμεσα σε πολλά άλλα πιστεύεται, ότι έχει ευεργετική επίδραση στη σεξουαλική ικανότητα, την πίεση του αίματος, καθώς και σε περιπτώσεις αϋπνίας, κόπωσης, υπογλυκαιμίας, κ.λ.π.. Το σίγουρο είναι ότι το τζίνσενγκ βοηθά να αφομοιώνονται από τον οργανισμό οι βιταμίνες και τα μέταλλα, ενεργώντας σαν διεγέρτης των ενδοκρινών αδένων.

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Συμπληρώματα διατροφής… απαραίτητα για την υγεία"

Leave a comment

error: