Συμμετοχή της Υγείας στο 48ωρο απεργιακό “μπλακ άουτ”

48orh_apergia

Μόνον τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούν την Τετάρτη και την Πέμπτη τα νσοκομεία της χώρας. Κλειστά παραμένουν την Τετάρτη τα φαρμακεία, ενώ  κυλιόμενες 24ωρες πραγματοποιούν έως και την Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ.

Η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) συμμετέχει στη 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεση του κλάδου στην επιχειρούμενη συρρίκνωση του ΕΣΥ και την εργασιακή εφεδρεία.

Με ανάλογα αιτήματα απεργούν στις 19 και 20 Οκτωβρίου και οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ (ΠΟΕΔΗΝ).

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα φαρμακεία της Αττικής και οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία, όπως ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).

Απεργούν την Τετάρτη και οι οδοντίατροι των ασφαλιστικών Ταμείων και του ΕΣΥ. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής συμμετέχει στην πανοδοντιατρική απεργία που εξήγγειλε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Οι οδοντίατροι καταγγέλλουν ότι 9.000.000 ασφαλισμένοι στερούνται πλέον και της υποτυπώδους οδοντιατρικής περίθαλψης, με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

Ακόμη, αρνούνται τη λεγόμενη ‘απελευθέρωση’ του επαγγέλματός τους με αδιαφανείς και ασαφείς συνθήκες που οδηγούν σε εμπορευματοποίηση της Οδοντιατρικής.

Share

Be the first to comment on "Συμμετοχή της Υγείας στο 48ωρο απεργιακό “μπλακ άουτ”"

Leave a comment