Στρούντελ με μήλα

strudel_270_181

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γραμ. ψωμί ψίχα κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 ½ φλιτζάνι φυτίνη
  • 1 κιλό μήλα golden σε λεπτές φέτες
  • 8 φύλλα μπακλαβά
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 50 γραμ. σταφίδες
  • 50 γραμ. καρυδόψιχα κοπανισμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • ζάχαρη άχνη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  • 1 Τηγάνισε τους κύβoυς ψωμιού με το μισό φλιτζάνι φυτίνη ώσπου να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα.
  • 2 Τοποθέτησε διαφανή μεμβράνη στο μέγεθος που έχουν τα φύλλα μπακλαβά.
  • 3 Λιώσε μισό φλιτζάνι φυτίνη και άλειψε κάθε φύλλο μπακλαβά.
  • 4 Τοποθέτησε τα φύλλα πάνω στη διαφανή μεμβράνη το ένα πάνω στο άλλο.
  • 5 Άπλωσε πάνω στα φύλλα τους τηγανισμένους κύβους ψωμιού και από πάνω τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες, την καρυδόψιχα. Δίπλωσε το στρούντελ σε ρολό αρχίζοντας από τη μακριά πλευρά. Αφαίρεσε τη διαφανή μεμβράνη και ψήσε το σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς για μισή ώρα περίπου ώσπου να ροδίσει το φύλλο. Κόψε το όσο είναι ακόμη ζεστό και πασπάλισέ το με ζάχαρη άχνηΜπορείς να συνοδεύσεις το στρούντελ με παγωτό.

Πηγή: www.cookoo.gr

Share

Be the first to comment on "Στρούντελ με μήλα"

Leave a comment