Στο «μικροσκόπιο» η επίδραση των αυγών στη μνήμη

avga1

avga1 Επιστήμονες θα εξετάσουν κατά πόσο μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας

Τα αυγά αποτελούν πηγή δυο πολύ σημαντικών αντιοξειδωτικών της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης η κατανάλωση των οποίων έχει ήδη συσχετιστεί με την προστασία της όρασης των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ υπάρχουν και έρευνες που τις συσχετίζουν με τη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας.

Τώρα οι αμερικανοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου Tuffts σκοπεύουν να εξετάσουν κατά πόσο αυτό ισχύει στην πράξη, δηλαδή σε όσους τρώνε καθημερινά αυγά.

Δυο αυγά την ημέρα θα τρώνε καθημερινά επί έξι μήνες οι συμμετέχοντες στο σχετικό πείραμα και στο τέλος των έξι μηνών η απόδοσή τους σε τεστ μνήμης, λογικής, λεκτικής ικανότητας και συγκέντρωσης της προσοχής θα συγκριθούν με εκείνα μιας ομάδας συμμετεχόντων που δεν καταναλώνουν αυγά.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Tuffts αναμένουν να διαπιστώσουν μια σημαντική υπεροχή στις νοητικές λειτουργίες όσων θα καταναλώνουν τα αυγά.

Κατά μέσο όρο, ένας κρόκος αυγού περιέχει 30 mg/100γρ λουτεΐνης και 25mg/100γρ ζεαξανθίνης και σύμφωνα με έρευνες ο οργανισμός μας απορροφά καλύτερα τα δυο αυτά αντιοξειδωτικά όταν προέρχονται από τα αυγά συγκριτικά π.χ. με άλλες πηγές όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

 

 

Newsbeast.gr

Share

Be the first to comment on "Στο «μικροσκόπιο» η επίδραση των αυγών στη μνήμη"

Leave a comment

error: