“Σπίτι Ανοιχτό”

Το πρόγραμμα συμπερίληψης και προσβασιμότητας της Praktiker μεγαλώνει με το Praktiker Παλλήνης και νέες υπηρεσίες.

 

Η Praktiker Hellas, το No. 1 ελληνικό δίκτυο καταστημάτων Home Improvement & DIY, με κεντρικό μήνυμα «Σπίτι είναι οι άνθρωποι. Όλοι οι άνθρωποι» προχωρά με συνέπεια την εφαρμογή του προγράμματος συμπερίληψης και προσβασιμότητας στο “Σπίτι Ανοιχτό”. Έπειτα από την ανακαίνιση του καταστήματος της Λάρισας, των Ιωαννίνων, του Ηρακλείου Κρήτης και πρόσφατα της Παλλήνης, συνεχίζει τις ανακαινίσεις και δράσεις στο σύνολο του δικτύου της, κάνοντας πράξη το όραμά της για καταστήματα  προσβάσιμα και συμπεριληπτικά.

 

Τ’ όραμα της Praktiker : Το 60% των καταστημάτων να γίνουν προσβάσιμα και φιλικά προς ΑμεΑ έως το τέλος του 2023

Η λίστα των καταστημάτων μεγαλώνει, έως ότου πετύχει το όραμα για ανακαίνιση στο 100% του δικτύου της. Μάλιστα, η Praktiker όπως ανακοίνωσει θα ολοκληρώσει τις απαραίτητες ενέργειες, για να καταστεί το 60% των καταστημάτων της προσβάσιμα και πιο φιλικά προς ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα έως το τέλος του 2023. Οι ανακαινίσεις περιλαμβάνουν  δημιουργία θέσεων parking ΑμεΑ, τοποθέτηση ραμπών, ειδικές σημάνσεις με οπτικά και ηχητικά ερεθίσματα καθοδήγησης στους διαδρόμους των καταστημάτων, lanyards εξυπηρέτησης, παροχή καροτσιών αγορών για ΑμεΑ καθώς και στη δημιουργία WC για χρήση από ΑμεΑ και εμποδιζόμενους ανθρώπους.

Οι αλλαγές της εταιρείας δεν αρκούνται σε κτηριακή ανακαίνιση, αλλά επεκτείνονται παράλληλα σε προσθήκες που συμβάλλουν ριζικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Έτσι, η Praktiker προχώρησε στην αποκλειστική διάθεση προϊοντικής σειράς για ΑμεΑ, που προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο απλή και εύκολη, ξεκινώντας από το σπίτι τους. Διατίθενται λοιπόν προϊόντα για ανθρώπους με κινητική, οπτική και ακουστική αναπηρία καθώς και ηλικιωμένους και εμποδιζόμενους. Όμως εντάσσει και νέες υπηρεσίες όπως η διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα για κωφούς και βαρήκοους. Τέλος, η Praktiker διαθέτει ένα website που εξελίσσεται συνέχεια σε πλήρως λειτουργικό για ΑμεΑ, με οπτικοακουστικές επιλογές περιήγησης και ταυτόχρονα έχει ενισχύσει το contact center της με το εκπαιδευμένο προσωπικό της.

 

Η ανανέωση διαχέεται και στο οικοσύστημα της Praktiker

Η ανανέωση δεν σταματά στο δίκτυο των δομών της αλλά διαχέεται και στο οικοσύστημα της Praktiker συνολικά, ξεκινώντας από τους δικούς της ανθρώπους, τους εργαζομένους της. Ήδη έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι και εργαζόμενες πανελλαδικά και στόχος είναι να έχουν εκπαιδευτεί όλοι έως τον Απρίλιο του 2023. Για τον σκοπό αυτό αλλά και για τη συνεχή εξέλιξή της, η Praktiker συνεργάζεται με εξειδικευμένους φορείς και εταιρίες σε θέματα αναπηρίας, συμπερίληψης και προσβασιμότητας. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», με την οποία συνεργάζεται και σε συμβουλευτικό επίπεδο. Έστι ήδη πριν την έναρξη του προγράμματος, υλοποιεί τους τελευταίους μήνες ένα ευρύ πρόγραμμα εκπαίδευσης της ομάδας της πανελλαδικά, ενώ συμμετέχει σε βιωματικές πρωτοβουλίες, όπως η συναυλία στο σκοτάδι και το δείπνο στο σκοτάδι. Η συνεργασία περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια που στοχεύουν στην κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία και στην προσφορά ουσιαστικής εξυπηρέτησής τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Όμως συνεχίζει σταθερά τη συνεργασία της και με την «Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών – Πόρτα Ανοιχτή», αλλά και με εξειδικευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο για τα θέματα κτιριακής προσβασιμότητας.

 

Μην ξεχνάτε

Η πρωτοβουλία επεκτείνεται και ενδυναμώνεται από νέες συνεργασίες, δράσεις και προϊοντικές προσθήκες με στόχο την εκπλήρωση του οράματος για έναν κόσμο πιο φιλικό και προσβάσιμο για όλους. Η Praktiker με υψηλό το αίσθημα ευθύνης, δίνοντας προτεραιότητα στη διαρκή ανάπτυξη και εξέλιξη στο σύνολο του δικτύου της, «Ξεκλειδώνει τις δυνατότητές της» και μας καλεί σε ένα «Σπίτι Ανοιχτό», φιλοδοξώντας να συνεισφέρει ενεργά στην προσπάθεια για πιο συμπεριληπτικό και προσβάσιμο λιανεμπόριο αλλά και την κοινωνία μας ευρύτερα.

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "“Σπίτι Ανοιχτό”"

Leave a comment

error: