Σπάνε τα νύχια σας; 5 λύσεις

spane_ta_nyxia_sas

Σπάνε τα νύχια σαςΑν τα νύχια σας σπάνε εύκολα αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορες διατροφικές ελλείψεις, αλλά ακόμη και σε προβλήματα υγείας. Μάθετε τι πρέπει να κάνετε και ποια θρεπτικά συστατικά δεν πρέπει να σας λείπουν για δυνατά νύχια.

  • Φροντίστε να μην σας λείπουν οι πρωτεΐνες. Τα χαμηλά επίπεδα πρωτεϊνών είναι πιθανό να έχουν αποτέλεσμα τα νύχια σας να σπάνε πιο εύκολα. Συμπεριλάβετε λοιπόν στη διατροφή σας ψάρι, κρέας, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα.
  • Ο ψευδάργυρος είναι και αυτός απαραίτητος για γερά νύχια. Η έλλειψη του είναι μία ακόμη αιτία που μπορεί να σπάνε τα νύχια σας. Είναι σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την ανάπτυξη των νυχιών. Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, είναι τα θαλασσινά, κυρίως τα στρείδια, το σιτάρι ολικής άλεσης, οι ξηροί καρποί, αλλά και το άπαχο κρέας.
  • Επαλείψτε στα νύχια σας λίγο αμυγδαλέλαιο που θα τα δυναμώσει και να θα ενυδατώσει. Ακόμη στα φαρμακεία και σε καταστήματα καλλυντικών μπορείτε να βρείτε αμπούλες κερατίνης, ένα συστατικό που επίσης είναι απαραίτητο για υγιή νύχια.
  • Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να κάνει τα νύχια αδύναμα. Γι’ αυτό τρώτε συχνά φακές, σπανάκι και μπρόκολο. Ακόμη πλούσιο σε σίδηρο είναι και το συκώτι.
  • Αν τα νύχια σας σπάνε εύκολα, καλό είναι να φοράτε γάντια όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού για να τα προστατεύσετε.
  • Αποφύγετε την κατάχρηση διαλυτικών για τα νύχια γιατί τα αφυδατώνουν

 

Και μια συμβουλή

Αν παρόλο που φροντίζετε τα νύχια σας, σπάνε πολύ εύκολα και δεν σας βοηθήσουν τα παραπάνω, καλό είναι να το ψάξετε λίγο περισσότερο, αφού συχνά για αυτό ευθύνονται και κάποια σοβαρότερα προβλήματα, όπως οι διαταραχές του θυρεοειδούς και η σιδηροπενική αναιμία.

 

 

 

 

pathfinder.gr

Share

Be the first to comment on "Σπάνε τα νύχια σας; 5 λύσεις"

Leave a comment