- 120 γρ. Dill Cucumber Dressing
- 4 φιλέτα καθαρισμένου σολομού (200 γρ. περίπου το καθένα)
- 2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Χυμό λεμονιού από 1 μέτριο λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι ανάλογο (1 πρέζα)
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φύλλο δάφνης
- 2-3 σπόρους μπαχάρι
- 1 σφηνάκι ούζο ή κρασί λευκό ξηρό.
Παρασκευή
- Βρες ένα μπολ που να χωράει τα φιλέτα σολομού, το ελαιόλαδο
, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο, χωρίς να στριμώχνονται και άφησέ τα να μαριναριστούν παρέα για δέκα λεπτά.
- Ύστερα, τοποθέτησε σε ένα βαθύ τηγάνι τα μαριναρισμένα φιλέτα, χωρίς να βγάλεις το κρεμμύδι ή το σκόρδο από πάνω τους.
- Πρόσθεσε βραστό νερό μέχρι να σκεπάσει τα φιλέτα και άφησέ το να βράσει σε χαμηλή προς δυνατή φωτιά, αφού βάλεις τη δάφνη, το Βιτάμ
και το ούζο ή το κρασί.
- Όταν τα φιλέτα είναι έτοιμα, βγάλ’ τα από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα.
- Μια ωραία ιδέα σερβιρίσματος είναι να τα τοποθετήσεις σε μια πιατέλα με μια μαρουλοσαλάτα ως κύρια γαρνιτούρα και να περιχύσεις τα φιλέτα και τη σαλάτα με το περιεχόμενο του τηγανιού.
Πηγή : www.cookoo.gr
Be the first to comment on "Σολομός ποσσέ με dressing από μαγιονέζα & χυμό αγγουριού"