Σκόνη κακάο κατά του διαβήτη;

kakao

Σκόνη κακάο  κατά του διαβήτη;Οι επιστήμονες έδωσαν σε ποντίκια, που ακολουθούσαν δίαιτα υψηλή σε λιπαρά, σκόνη κακάο και παρατήρησαν ότι η φλεγμονή που προκαλούσε η συγκεκριμένη διατροφή στον οργανισμό ήταν πιο περιορισμένη σε σύγκριση με τα ποντίκια που κατανάλωναν λιπαρά γεύματα, αλλά δεν λάμβαναν συμπληρώματα κακάο.

Πιο συγκεκριμένα, αρκετοί δείκτες φλεγμονής, που σχετίζονται με την αντίσταση στην ινσουλίνη -άρα και το διαβήτη-, ήταν χαμηλότεροι στην ομάδα των ποντικιών που έπαιρναν κακάο και σχεδόν ίσοι με την ομάδα ελέγχου που ακολουθούσε διατροφή χαμηλή σε λιπαρά. Για παράδειγμα, η ινσουλίνη πλάσματος έπεσε κατά 27% και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων μειώθηκαν περίπου κατά 1/3. Επίσης, υπήρξε και μία μικρή μείωση του ρυθμού αύξησης βάρους των ποντικών.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον καθηγητή Lambert από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, «οι περισσότεροι ερευνητές παχυσαρκίας συνήθως αποκλείουν από τις μελέτες τους τη σοκολάτα, επειδή είναι πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη. Αντίθετα, η σκόνη κακάο είναι χαμηλά σε λιπαρά και ζάχαρη», γι’ αυτό και ελπίζει στο μέλλον η δράση της να αποτελέσει αντικείμενο περισσότερων ερευνών.

vita.gr

Share

Be the first to comment on "Σκόνη κακάο κατά του διαβήτη;"

Leave a comment

error: