Σημάδια ανάκαμψης της φαρμακευτικής αγοράς

farmakeftiki_agora_anakampsi

Σταδιακά η φαρμακευτική αγορά δείχνει σημεία ανάκαμψης. Μετά τον ελαφρώς θετικό μήνα Οκτώβριο 2011, τον Νοέμβριο οι συνολικές πωλήσεις των φαρμακευτικών εταιριών μέσω των φαρμακείων έφτασαν τα 337,448 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 4,16% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2010. Η βελτιωμένη αυτή εικόνα δεν επαρκεί, ωστόσο, για να διορθώσει τη χρονιά. Ετσι την περίοδο Ιανουάριος-Νοέμβριος 2011, οι πωλήσεις έφτασαν τα 3,542 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 5,18% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 και εντός των στόχων του Μνημονίου, όσον αφορά στη μείωση της κρατικής φαρμακευτικής δαπάνης.
•    Πρώτη σε πωλήσεις τον Νοέμβριο του 2011 αναδείχτηκε n ελβετική εταιρία Novartis, με μερίδιο αγοράς 8,97% και αύξηση 4,25% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
•    Πρώτη εταιρία ελληνικών φαρμάκων κατατάσσεται η Elpen που καταλαμβάνει την 8η θέση στη γενική κατάταξη και παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 10,70%.
•    Πρώτη σε αύξηση πωλήσεων εμφανίζεται η επίσης ελληνική Bennett Group, με ποσοστό 137,84% που την οδήγησε στην 26η θέση της γενικής κατάταξης και στην 4η θέση μεταξύ των ελληνικών εταιριών.
•    Πρώτη σε μείωση των πωλήσεων είναι η εταιρία Alapis που έχασε το 53% περίπου των πωλήσεών της και βρίσκεται σε κατάρρευση.

 

Πηγή: iatrikostypos.gr

 

Share

Be the first to comment on "Σημάδια ανάκαμψης της φαρμακευτικής αγοράς"

Leave a comment

error: