Σεξ και γενναιοδωρία το «κλειδί» της ευτυχίας

sxeseis_eytyxia

Τα λουλούδια που ένας άντρας χαρίζει στη γυναίκα και η πλάτη που εκείνη του τρίβει για να τον χαλαρώσει μπορεί να αποτελούν το «κλειδί» της ευτυχίας στη σχέση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, τα ζευγάρια με γενναιοδωρία στη συμπεριφορά τους υψηλότερη από τον μέσο όρο, έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να είναι πολύ ευτυχισμένα μεταξύ τους.

Η ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, από την άλλη πλευρά, αποτελεί τον μεγαλύτερο προάγγελο της ευτυχίας τους, αλλά τα υψηλά επίπεδα γενναιόδωρης συμπεριφοράς διαπιστώθηκε πως συνέβαλλαν στις καλές στιγμές στο κρεβάτι.

Πρακτικά, τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως η γενναιοδωρία στην συμπεριφορά μπορεί να αποτελεί «κλειδί» και για την ερωτική ικανοποίηση.

Οι ειδικοί λένε πως γενναιοδωρία στη συμπεριφορά περικλείει τα πάντα – από την προθυμία του άντρα να φτιάξει καφέ στη γυναίκα του έως τα δώρα – και ουσιαστικά ισοδυναμεί με την φροντίδα. Το μυστικό είναι να προσφέρει κανείς ό,τι ο/η σύντροφός του έχει ανάγκη.

«Όταν προσφέρουμε στο ταίρι μας κάτι που του αρέσει και το θέλει, του περνάμε το μήνυμα ότι το ξέρουμε καλά και ότι προσπαθούμε να κάνουμε γι’ αυτό πράξεις συνεπείς με τα συναισθήματά μας», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μπράντφορντ Γουϊλκοξ, από το Εθνικό Πρόγραμμα Γάμου (NMP) του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

Και πρόσθεσε πως, βάσει των έως τώρα μελετών του NMP, τα γενναιόδωρα ζευγάρια κάνουν τουλάχιστον πέντε θετικά πράγματα για κάθε αρνητικό που προκύπτει – έργο διόλου εύκολο.

Θετικές πράξεις

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 2.870 ζευγάρια, ηλικίας έως 46 ετών. Η γενναιοδωρία τους ορίσθηκε ως «η παροχή άφθονων θετικών πραγμάτων, δίχως να το ζητήσει ο/η σύντροφος».

Τα ζευγάρια συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για να καταγραφεί, μεταξύ άλλων, πόσο συχνά εξέφραζαν με πρακτικό τρόπο την αγάπη προς το σύντροφό τους, πόσο πρόθυμοι ήταν να συγχωρούν, πόσο ευτυχισμένοι ένιωθαν στη σχέση τους, πόσο συχνά έκαναν δώρα, ποια ήταν η συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών και πόσο ικανοποιητική θεωρούσαν την ερωτική τους ζωή.

Μεταξύ όσων ήταν πιο γενναιόδωρα από τον μέσο όρο, το 50% των γυναικών και το 46% των ανδρών είπαν πως νιώθουν πολύ ευτυχισμένοι με τη σχέση τους. Το αντίστοιχο ποσοστό στα ζευγάρια με χαμηλή γενναιοδωρία ήταν μόλις 14%, σύμφωνα με τη νεώτερη έκθεση του NMP.

Το σεξ

Όσον αφορά το σεξ, άντρες και γυναίκες που ανέφεραν ότι υπήρχε «χημεία» μεταξύ τους και έτσι έκαναν συχνά σεξ, είχαν 10 έως 13 φορές περισσότερες πιθανότητες να δηλώσουν πολύ ευτυχισμένοι από τη σχέση τους, σε σύγκριση με όσους είχαν μέτρια ερωτική ζωή.

Ωστόσο, οι απαντήσεις των εθελοντών έδειξαν πως η γενναιόδωρη συμπεριφορά «έκανε θαύματα» και σε αυτόν τον τομέα.

Ας σημειωθεί, πως η γενναιοδωρία φάνηκε πιο καθοριστική για τις σχέσεις στις οποίες υπήρχαν και παιδιά. Από τα ζευγάρια που συμμετείχαν, τα 1.400 ανήκαν σε αυτή την κατηγορία.

Άλλοι παράγοντες που φάνηκε να επηρεάζουν σημαντικά την ευτυχία της σχέσης ήταν το πόσο δεσμευμένος ένιωθε (και συμπεριφερόταν) κανείς, η στάση προς τα παιδιά και το πόσο πολύ καταλάβαιναν ο ένας την άλλη.

Πηγή : ygeia.tanea.gr

Share

Be the first to comment on "Σεξ και γενναιοδωρία το «κλειδί» της ευτυχίας"

Leave a comment

error: