Σαλμάς: Έρχεται ν/σ με βαρύτατες ποινές για παραβάσεις στην αγορά του φαρμάκου

salmas2

Σαλμάς: Έρχεται ν/σ με βαρύτατες ποινές για παραβάσεις στην αγορά του φαρμάκουΠαραβάσεις από την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του νέου συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης όλων των φαρμάκων εντόπισε ο ΕΟΦ όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Νομοσχέδιο με βαρύτατες ποινές έως 1 εκατ. ευρώ για την αποτροπή παραβάσεων στην αγορά του φαρμάκου εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. «Θα κατατεθεί ν/σ τις προσεχείς ημέρες (…) στόχος είναι να μην ξαναγίνει παράβαση, τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά» επισήμανε ο υπουργός.

Για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν, ο κ. Σαλμάς τόνισε ότι ήδη από την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του νέου συστήματος ο ΕΟΦ εντόπισε παραβάσεις.

ο κ. Σαλμάς έκανε λόγο για παγκόσμια πρωτοτυπία με την εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος, καθώς «στα φάρμακα πλέον οι ταινίες γνησιότητας επικολλώνται στο κουτί σε πραγματικό χρόνο από τις φαρμακοβιομηχανίες».

Όσον αφορά την τιμή των φαρμάκων ανέφερε ότι «ζήτησα προσωπικά από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις εκπτώσεις και πήρα εκπτώσεις».

 

 

 

skai.gr

Share

Be the first to comment on "Σαλμάς: Έρχεται ν/σ με βαρύτατες ποινές για παραβάσεις στην αγορά του φαρμάκου"

Leave a comment

error: