• 200 γρ. μαγιονέζα • 100 γρ. Ketchup • 100 γρ. χυμό πορτοκάλι • 3-4 σταγόνες καυτερής σάλτσας • 1 σφηνάκι κονιάκ • 3-4 πιπεριές Φλωρίνης έτοιμες ψημένες • ½ πιπεριά κίτρινη έτοιμη ψημένη • ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη • 10 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό • 300 γρ. καλαμάρι βρασμένο και κομμένο σε ροδέλες • 6-8 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
• 1 Ας ξεκινήσουμε με τα εύκολα: πλύνε και ψιλόκοψε το μαρούλι. • 2 Στη συνέχεια, βράσε τα καλαμάρια και κόψ’ τα σε ροδέλες. • 3 Είμαστε σε καλό δρόμο. Ρίξε την πιπεριά Φλωρίνης στο μπλέντερ και κάν’ την πολτό.Μετάφερε τον πολτό σε ένα μπολ μαζί με την ketchup, τη μαγιονέζα , το κονιάκ, την καυτερή σάλτσα και τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας μέχρι αυτά τα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους υλικά γίνουν ένα ομοιόμορφο dressing.Από ‘δω και πέρα τα πράγματα είναι απλά: τοποθετείς το μαρούλι σε μια πιατέλα, ρίχνεις από πάνω το κομμένο καλαμάρι, την πράσινη και την κίτρινη πιπεριά, περιχύνεις με το dressing και πασπαλίζεις με τον μαϊντανό.
Πηγή: www.cookoo.gr
Be the first to comment on "Σαλάτα με φρέσκα φυλλώματα και καλαμάρι"