Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Σύλλογος Συνδρόμου Down

syndromo_down

Ένα ένα, τα προνοιακά ιδρύματα κοινωνικής φροντίδας της χώρας καταρρέουν υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων με το κράτος να παρακολουθεί άπραγο. Τελευταίο «θύμα» ο μοναδικός στην Ελλάδα Σύλλογος Συνδρόμου Down που, μετά από 27 χρόνια προσφοράς σε άτομα με σύνδρομο Down και στις οικογένειές τους, εκπέμπει σήμα κινδύνου αφού αδυνατεί να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα.

Μαζί με το Σύλλογο θα «χαθεί» το εργαστήριο μπομπονιέρας, ένα από τα πρώτα και ελάχιστα προγράμματα απασχόλησης ατόμων με σύνδρομο Down, το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Καλαμαριά που κατασκευάστηκε μέσω ΕΣΠΑ αλλά και οι υπόλοιπες υποστηρικτικές και προνοιακές δράσεις του Συλλόγου, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι πια της καθημερινότητας για πάνω από 80 παιδιά στη Θεσσαλονίκη και 400 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Η στήριξη των ατόμων με αναπηρίες αποτελεί αξία αδιαπραγμάτευτη για κάθε ευνομούμενη πολιτεία και αποδεικνύεται στην πράξη. Η ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του Συλλόγου, όπως και των δεκάδων άλλων προνοιακών ιδρυμάτων, συλλόγων και δομών που βρίσκονται στην ίδια δραματική κατάσταση, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα πίσω για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας μας και πρέπει να αποτραπεί.

Το Ποτάμι καλεί την Πολιτεία την ίδια στιγμή που αναλώνεται στη δημιουργία νέων οργανισμών, νέων διευθυντικών θέσεων προς τέρψη και ικανοποίηση των ημετέρων, να ενσκήψει και στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπό εξαφάνιση πλέον εναπομείνασες κοινωνικές δομές της χώρας.

 

Share

Be the first to comment on "Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Σύλλογος Συνδρόμου Down"

Leave a comment

error: