Ρομπότ “γιατροί” κυκλοφορούν στους διαδρόμους των νοσοκομείων!

robot iatroi

robot iatroiΡομπότ που κυκλοφορούν στους διαδρόμους του νοσοκομείου και συναντούν τους ασθενείς στο δωμάτιό τους, αναμένεται να φέρουν επανάσταση στην τηλεϊατρική.

Τα ρομπότ «γιατροί», σύμφωνα με το Euronews, έχουν ύψος 1,5 μέτρο, διαθέτουν μεγάλη οθόνη, όπου προβάλλεται το πρόσωπο του γιατρού, όπως επίσης και κάμερες, μικρόφωνα και ηχεία, που επιτρέπουν την επικοινωνία του ασθενούς με τον πραγματικό γιατρό.

«Το ρομπότ μας επιτρέπει να αξιολογούμε πολύ γρήγορα την πορεία των ασθενών. Είναι σαν να είσαι μαζί τους στο δωμάτιο. Σίγουρα τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσωπική επαφή. Αλλά είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα που μπορούμε να έχουμε», αναφέρει ο νευρολόγος Ασάντ Τσοντάρι, από τον ιατρικό όμιλο Μέρσι.

Μάλιστα, ο αριθμός των νοσοκομείων που χρησιμοποιούν αυτά τα ρομπότ ολοένα και αυξάνεται, ενώ ένας γιατρός όχι μόνο μπορεί να συνδεθεί με ένα απομακρυσμένο νοσοκομείο που διαθέτει όμως τέτοια τεχνολογία με ένα απλό λάπτοπ, αλλά είναι δυνατή και η συνεργασία με κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Προκειμένου τα ρομπότ να κυκλοφορούν στους διαδρόμους χωρίς προβλήματα, διαθέτουν αισθητήρες που τους επιτρέπουν να αποφεύγουν τους ανθρώπους, καθώς κατευθύνονται προς τα δωμάτια των ασθενών.

«Η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε εικονικά παρόντες στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Υπάρχει ένας περιορισμός ότι δεν μπορούμε να αγγίξουμε τον ασθενή, αλλά όσον αφορά την κλινική αξιολόγηση, το ιστορικό του και την απόφαση για το τι πρέπει να γίνει σχετικά με την πορεία του, είναι σίγουρο ότι μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα γι’ αυτόν», επισήμανε ο Άλαν Σάτζελ, ιατρικός διευθυντής του δικτύου τηλεϊατρικής του ομίλου Μέρσι.

 

 

onmed.gr

 

Share

Be the first to comment on "Ρομπότ “γιατροί” κυκλοφορούν στους διαδρόμους των νοσοκομείων!"

Leave a comment

error: