Τι πρέπει να προσέξετε στο «μίνι» καύσωνα
Υπάρχουν και περιπτώσεις όμως πιο δύσκολες και τα συμπτώματα τότε είναι: πυρετός, εμετοί, διάρροια, διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος, απουσία εφίδρωσης, απώλεια των αισθήσεων. Πρέπει τα άτομα που θα έχουν αυτά τα συμπτώματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά διότι μπορεί μέχρι να και να επέλθει έμφραγμα του μυοκαρδίου ενώ στις πιο ακραίες περιπτώσεις μπορεί να πέσουν μέχρι και σε κώμα.
Πώς προλαμβάνεται η θερμοπληξία
Πρέπει να αποφεύγετε τον ήλιο, να προτιμάτε σκιερά και δροσερά μέρη και να μην πηγαίνετε σε χώρους που υπάρχει πάρα πολύ κόσμος. Να ντύνεστε ελαφρά και πάντα να προτιμάτε τα ανοιχτόχρωμα ρούχα. Φοράτε γυαλιά ηλίου και καπέλο. Να κάνετε πολλά ντους και να βάζετε, εάν δεν αντέχετε τη ζέστη, υγρά πανιά στο κεφάλι ή στο λαιμό. Να πίνετε αρκετό νερό και χυμούς.
Ποιες είναι οι πιο ευπαθείς ομάδες
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στα νεογνά και τα βρέφη, στους ηλικιωμένους καθώς και στους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα. Ειδικά μάλιστα, όσοι πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά, καρδιαγγειακά νοσήματα πρέπει να επισκεφθούν το γιατρό τους για παραπάνω οδηγίες.
Όσοι πάντως παίρνουν φάρμακα, πρέπει να ρωτήσουν το γιατρό τους εάν θα συνεχίσουν την αγωγή και σε ποια δοσολογία διότι κάποια από αυτά αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.
Be the first to comment on "Πώς θα… νικήσετε τη θερμοπληξία"