Πώς θα μειώσετε την έκθεσή σας στα καρκινογόνα;

toksiko
toksikoΑκολουθήστε τα παρακάτω βήματα και προστατεύστε τον εαυτό σας από ο,τιδήποτε θα προκαλέσει αλλοίωση στην αναπαραγωγή των κυττάρων και πρόβλημα στην μελλοντική σας υγεία. Κάντε εσείς, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό και τα υπόλοιπα θα τα καταφέρει ο οργανισμός σας που έχει πολλές περισσότερες δυνατότητες από όσες νομίζετε.

1. Επιλέγετε βιολογικές καλλιέργιες

Ένας πρώτος τρόπος να μειώσετε την έκθεσή σας σε καρκινογόνες ουσίες είναι η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων, που περιέχουν χαμηλότερα ποσοστά φυτοφαρμάκων. Αξίζει να σημειώσουμε πως κάποια είδη φυτοφαρμάκων όπως το DDT, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο στον ανθρώπινο οργανισμό, γι’ αυτό τουλάχιστον τα φρούτα με λεπτή και απορροφητική φλούδα καλό είναι να προτιμώνται στη βιολογική τους εκδοχή. Φρούτα και λαχανικά με χοντρή φλούδα είναι περισσότερο προστατευμένα απέναντι στα χημικά.

2. Χρησιμοποιείτε λιγότερα χημικά για τον καθαρισμό

Πολλά από τα καθαριστικά που χρησιμοποιούνται οικιακά περιέχουν χημικά τοξικά για τον οργανισμό, ακόμα και όταν απλά τα εισπνέετε.  Συνηθίστε στο να διαβάζετε τις ετικέτες, ακόμα και στα καθαριστικά προϊόντα, και να αποφεύγετε όσα περιέχουν τοξικά συστατικά. Προτιμάτε ακόμα καθαριστήρια που κάνουν βιολογικό καθαρισμό στα ρούχα.

madata.gr

Share

Be the first to comment on "Πώς θα μειώσετε την έκθεσή σας στα καρκινογόνα;"

Leave a comment