Πόση ώρα μπορεί να επιβιώσει ο ιός της γρίπης στο περιβάλλον και πώς θα προστατευθούμε!

Ο ιός της γρίπης οδηγεί τουλάχιστον 200.000 ανθρώπους κάθε χρόνο στο νοσοκομείο στις ΗΠΑ. Ο ετήσιος εμβολιασμός είναι η καλύτερη γραμμή άμυνάς μας, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί σαφές ότι οι αναντιστοιχίες στο εμβόλιο μπορούν να περιορίσουν την αποτελεσματικότητά του.

Έχει μεγάλη σημασία να ξέρουμε πώς ο ιός της γρίπης εξαπλώνεται μεταξύ των ανθρώπων. Πέρα από τον απαραίτητο εμβολιασμό μελέτες σχετικά με την επιβίωση των ιών της γρίπης στον αέρα μπορούν να παράσχουν χρήσιμες πληροφορίες στους γονείς, τους δασκάλους και τους υπαλλήλους της υγειονομικής περίθαλψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Χρησιμοποιώντας απλές στρατηγικές για τον περιορισμό του ιού της γρίπης στο περιβάλλον μας, μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό των λοιμώξεων κάθε χρόνο.

Η γρίπη μεταδίδεται με τρεις τρόπους:

Άμεση επαφή: Όταν ανταλλάσσετε χειραψία ή γενικά αγγίζετε ένα μολυσμένο άτομο.

Έμμεση επαφή: Όταν ο ιός εξαπλώνεται μέσω μολυσμένης επιφάνειας όπως μια λαβή της πόρτας.

Μέσω του αέρα: Όταν ο ιός διαχέεται στον αέρα με βήχα, φτάρνισμα ή απλώς με την εκπνοή που εισπνέεται άμεσα από άλλο άτομο.

Είναι σαφές ότι και οι τρεις διαδρομές προωθούν την εξάπλωση της γρίπης, αλλά η σχετική σημασία του καθενός εξακολουθεί να είναι άγνωστη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν εδώ και καιρό ότι οι ιοί γρίπης μέσω του αέρα θα εξουδετερωθούν γρήγορα σε μέτρια και υψηλή υγρασία.

 

www.usay.gr

Share

Be the first to comment on "Πόση ώρα μπορεί να επιβιώσει ο ιός της γρίπης στο περιβάλλον και πώς θα προστατευθούμε!"

Leave a comment

error: