Πως θα προλάβετε το κρυολόγημα

prolavete_to_kryologima

Μόλις δείτε τα πρώτα συμπτώματα, μπορείτε με απλές κινήσεις να το αποφύγετε…

Καθώς σιγά σιγά γίνεται πιο “βαρύς”ο χειμώνας… αναμενόμενο είναι να πληθαίνουν και τα κρυολογήματα. Μπορούμε όμως να τα προλάβουμε πριν “χτυπήσουν” τον οργανισμό μας;  Αν κολλήσετε έναν ιό κρυολογήματος, που συνήθως προκαλεί φτέρνισμα, καταρροή, φαγούρα, γαργαλητό στο λαιμό και ξηρό βήχα τότε μπορείτε με απλές κινήσεις να αποφύγετε το ενδεχόμενο να γίνει χειρότερο.

– αναπαυτείτε όσο το δυνατό περισσότερο
– καταναλώσετε αρκετή ποσότητα τροφής
– να πίνετε μη αλκοολούχα υγρά
– να χρησιμοποιείτε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως ιβουπροφαίνη μαζί με ένα αποσυμφορητικό ή αντιβηχικά, για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Αν κάποιος έχει γρίπη είναι εξουθενωμένος και δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να μένει ξαπλωμένος στον καναπέ ή στο κρεβάτι. Και σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντική η ξεκούραση και η κατανάλωση άφθονων υγρών.

Τα αποσυμφορητικά είναι ωφέλιμα για το μπούκωμα που μπορεί να νιώθετε, ενώ ωφελεί και η εισπνοή ατμών. Το κρυολόγημα και η γρίπη και οι περισσότεροι τύποι βήχα προκαλούνται από ιούς, άρα, τα αντιβιοτικά δε θα έχουν κανένα όφελος.

Στην ουσία δεν υπάρχει θεραπεία για το κρυολόγημα. Ωστόσο, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ανακουφίζουν και περιορίζουν τα συμπτώματα.

 

Πηγή: eefam.gr

Share

Be the first to comment on "Πως θα προλάβετε το κρυολόγημα"

Leave a comment

error: