Πρόστιμο 500 ευρώ για κινητοποιήσεις

agios_savvas_prostimo

Παγκόσμια πρώτη είναι η πρακτική που ακολουθεί η διοίκηση του νοσοκομείου ‘Άγιος Σάββας’, προκειμένου να…συνετίσει τους ατίθασους εργαζόμενους.

Με εξώδικο που απέστειλε στο Σύλλογο Εργαζομένων, η διοίκηση ζητεί να απαγορευτεί η πραγματοποίηση αλλεπάλληλων και συχνών γενικών συνελεύσεων. Εναλλακτικά, προτείνει να γίνονται σε χρόνο εκτός ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Στην περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, η διοίκηση του νοσοκομείου θα επιβάλλει χρηματική ποινή 500 ευρώ σε κάθε μέλος του Συλλόγου. Αφήνει, δε, ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο προσωπικής κράτησης.

Παρεμπόδιση

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, επισημαίνεται ότι ο Σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείου, ‘…τα μέλη του οποίου συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις υπηρεσίες, ώστε αυτές να λειτουργούν απρόσκοπτα, έχει προσφάτως κινητοποιήσει τον μηχανισμό πραγματοποίησης διαδοχικών συγκλήσεων της γενικής συνέλευσής του από ώρας 8 π.μ. – 1 π.μ., ώστε στο διάστημα αυτού να αναστέλλονται κρίσιμες λειτουργίες των νοσηλευτικών τμημάτων του νοσοκομείου και ιδίως αυτές του χειρουργείου.

Αποτέλεσμα της τακτικής τους αυτής είναι να τίθεται σε δυνητικό κίνδυνο η ζωή των ασθενών και κυρίως αυτών οι οποίοι αναμένουν τη χειρουργική τους επέμβαση…’.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι ‘…υπάρχει άμεση, επείγουσα και επιτακτική ανάγκη όπως απαγορευθεί στον καθ΄ ού Σύλλογο και δη στα μέλη του όπως πραγματοποιούν τις συνελεύσεις τους αυτές κατά τα τακτά χρονικά διαστήματα, γεγονός που παραλύει τη λειτουργία του νοσοκομείου, ώστε να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών…’.

Share

Be the first to comment on "Πρόστιμο 500 ευρώ για κινητοποιήσεις"

Leave a comment