Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Πρόληψης Υγείας στα σχολεία από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Με κύριο στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση από τη σχολική ηλικία στην υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής, η  Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα πραγματοποιεί -το αμέσως επόμενο διάστημα- ομιλίες στα σχολεία για την πρόληψη από τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα.

Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Καρδιολόγοι-μέλη της ΕΚΕ…

…θα μπορούν και φέτος να ενημερώνουν τους μαθητές μέσα στις σχολικές αίθουσες για τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων και να απαντούν στα ερωτήματα των μαθητών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών (Δ΄, Ε. ΣΤ΄ τάξη) και Γυμνασίων (όλες τις τάξεις).

Η θεματολογία των παρουσιάσεων εντοπίζει …

… στηνενημέρωση για τους παράγοντες κινδύνου Καρδιαγγειακών Νόσων, την αποφυγή του καπνίσματος και της παχυσαρκίας καθώς και άλλες σημαντικές γνωστές και άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής παιδιών και εφήβων.

Εκτός από τις παρουσιάσεις, έχουν δημιουργηθεί από την ΕΚΕ εξειδικευμένα ηλεκτρονικά φυλλάδια που εγκρίθηκαν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ειδικά για το σκοπό αυτό.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας…

πραγματοποιείται τα πέντε τελευταία χρόνια με ενημέρωση σχολείων όχι μόνο σε αστικά κέντρα αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, υλοποιώντας έτσι ένα διευρυμένο πρόγραμμα ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας, που θα συνεχιστεί το 2024 με την υποστήριξη και τη συνδρομή των μελών της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και υποβολή συμμετοχών από σχολεία: 2107258006 και lignos@hcs.gr

 

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Πρόληψης Υγείας στα σχολεία από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία"

Leave a comment

error: