Προς λύση βαίνει το πρόβλημα με τα φάρμακα των καρκινοπαθών

farmaka_karkinopathwn

Συμφωνία μεταξύ υπουργείου Υγείας και εταιριών παραγωγής και εισαγωγής φαρμάκων

Αρχίζει και πάλι από σήμερα Δευτέρα η χορήγηση φαρμάκων για καρκινοπαθείς από τα νοσοκομεία, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του υπουργείου υγείας και των εταιριών παραγωγής και εισαγωγής φαρμάκων.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης απέδωσε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην απόφαση των εταιριών να μη δίνουν τα φάρμακα και όχι σε «ολιγωρία ηγεσιών», όπως χαρακτηριστικά είπε. Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το φαινόμενο να επαναληφθεί.

«Το σύστημα καταρρέει από την έλλειψη χρημάτων», δήλωσε επίσης στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος.

Ο κ. Λουράντος ξεκαθάρισε πως για να αρχίσουν οι φαρμακοποιοί να χορηγούν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους, θα πρέπει να γίνει διακανονισμός των χρεών του 2011.

Συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπ. Υγείας Χρήστο Κίττα θα έχει σήμερα στη 1 μμ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Παρέμβαση Α. Σαμαρά – Α. Παπαρήγα – Αν. Ελλήνων

Παρέμβαση για το θέμα της Υγείας έκανε και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Σημείωσε ότι «οι άρρωστοι και οι ηλικιωμένοι δεν επιτρέπεται να ταλαιπωρούνται άλλο. Οφείλουμε να βάλουμε πάνω από όλα την υγεία των Ελλήνων πολιτών και ιδίως εκείνων που στερούνται οικονομικής δυνατότητας». Ο κ. Σαμαράς γνωστοποίησε ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο και τον παρότρυνε να βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους βαριά και χρόνια πάσχοντες.

«Καλώ τους φαρμακοποιούς και τους προμηθευτές υγείας να δείξουν ευαισθησία και κατανόηση και να μην στερήσουν από τους πολίτες, που δεν φταίνε σε τίποτα, την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών Υγείας στον κρίσιμο χρόνο που διανύουμε. Η χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, γιατί η Υγεία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα» σημειώνει ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά της η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ζήτησε «να αντιμετωπιστεί άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες η προμήθεια των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και αυτά να διατεθούν μέσω του ΕΟΠΥΥ».

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Μαρκόπουλος κατήγγειλε ότι «η αθλιότητα με την πολιτική για το φάρμακο συνεχίζεται, όπως και η απάθεια και η ανεπάρκεια των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, και οι Έλληνες ασθενείς είναι όμηροι της κατάρρευσης του ταμείου του κράτους ελέω μνημονίου».

Πηγή: skai.gr
Share

Be the first to comment on "Προς λύση βαίνει το πρόβλημα με τα φάρμακα των καρκινοπαθών"

Leave a comment

error: